天羅地網

標題: 追梦人 [打印本頁]

作者: brunoye1989    時間: 2016-10-25 08:22
標題: 追梦人
曾经也追过几次梦,有次印象深刻的是梦中跟一个女人做嘢~很清晰的是到了高潮后,最后就自己醒了,但是满裤子都系那些东西,真奇妙~而且是3次,梦境发生时间不定,但每次女主角不一样。
作者: KenFong    時間: 2016-10-25 23:53
為何不拒絕她?
作者: brunoye1989    時間: 2016-10-26 11:11
KenFong 發表於 2016-10-25 23:53
為何不拒絕她?

我有尝试过的,当时可以说是已经入梦到甚至有意识能力地刮自己几巴都不能醒过来,怎解甘讲尼,因为经常发生唔好的梦,我也尝试用自己的意志能力刮自己,是可以醒来的。
作者: 楊灝貽    時間: 2016-10-30 12:28
brunoye1989 發表於 2016-10-26 11:11
我有尝试过的,当时可以说是已经入梦到甚至有意识能力地刮自己几巴都不能醒过来,怎解甘讲尼,因为经常发 ...

洗乜打自己,自覺發緊夢已經可以醒
心底唔願醒就真
但冇宗教冇出家有乜所謂,咪享受下囉
作者: KenFong    時間: 2016-10-31 07:27
https://www.youtube.com/shared?ci=TZ80DsB_05Q
作者: bcyeung    時間: 2016-10-31 10:02
你個招牌差一個字,应該叫夢遺人!

作者: KenFong    時間: 2016-10-31 22:30
人最怕唔爭氣、嗅皮氣,泄氣、漏氣、放氣,而你這種情況,實在是浪費真氣,亦謂之“晒鳩氣”。
作者: 大樹人    時間: 2016-11-1 09:00
上面幾位大佬。

咁借問聲,點樣先唔嘥狗氣?

同埋點樣先叫願醒呢?

琴晚我都見到魯芬,喊苦喊忽,我想知,我點樣會紥醒喎

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 09:03
楊灝貽 發表於 2016-10-30 12:28
洗乜打自己,自覺發緊夢已經可以醒
心底唔願醒就真
但冇宗教冇出家有乜所謂,咪享受下囉 ...

我可能讲得唔详细,系梦中刮自己。
作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 09:09
bcyeung 發表於 2016-10-31 10:02

点讲都好啦。以上面那位朋友咖话斋,好好享受下。不过希望有人可以解签下咯。
作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 09:13
KenFong 發表於 2016-10-31 07:27
https://www.youtube.com/shared?ci=TZ80DsB_05Q

首歌很好听,
作者: 大樹人    時間: 2016-11-1 09:25
老哥,首哥我就聽咗了。

菲黃我就麻麻好。

唔知借問聲,你覺邊忽入你耳,係最好聽呢?

作者: 大樹人    時間: 2016-11-1 09:30
陌生人,走進內心?呢句,都幾吊詭下喎

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 09:33
KenFong 發表於 2016-10-31 22:30
人最怕唔爭氣、嗅皮氣,泄氣、漏氣、放氣,而你這種情況,實在是浪費真氣,亦謂之“晒鳩氣”。 ...

多谢你的回复和晒鳩氣。
作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 09:41
大樹人 發表於 2016-11-1 09:30

正如这句歌词,怎么走进内心,我觉得可能是时常生活当中,我种下了某些事情而我自己也没有察觉,还有,我觉得歌曲很好听而不是歌词很贴切。
作者: 楊灝貽    時間: 2016-11-1 09:43
brunoye1989 發表於 2016-11-1 09:03
我可能讲得唔详细,系梦中刮自己。

以我所學, 自覺諗錯對象, 諗返正確之前
先行一個自責嘅程序係人嘅劣根性, 晒時間兼於事無補
心意投注左係錯誤目標, 只需即時移返去正確目標就搞掂
問題係要重覆做好多次
所以再加一個類似自責嘅程序會令人好難集中同警覺

作者: 大樹人    時間: 2016-11-1 12:04
要是诚信你相信,前面成功在等你。

呢句嘢,真係可圈可點。
你真識揀座佑銘

作者: 大樹人    時間: 2016-11-1 12:08
你話有三次經驗,重要有唔同人。聽落好羡慕下。有無賽後分享呢?

起碼比我知,有無陳凱琳咁正先?
作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 13:28
大樹人 發表於 2016-11-1 12:08
你話有三次經驗,重要有唔同人。聽落好羡慕下。有無賽後分享呢?

起碼比我知,有無陳凱琳咁正先? ...

首先多谢你的留言啦。由于时差问题明天还需要工作,我就回一下吧,首先我宜家都唔清楚究竟是怎么种下这种梦,即系甘,这是我发出来给大家探讨的一个动机,梦我也发了好多种,而这种梦是很特别的,而这种梦的行为的属不属于正常?而阁下说分享,我觉得有点唔实际咯,虽然是梦,我就没有这种境界告诉一个人伤心是有几伤心,而巴西D烤肉是有几正咯。。而这种梦属不属于正常?加上陳凱琳是系边差个我都唔识~~
作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 13:31
bcyeung 發表於 2016-10-31 10:02

~~ 好贴切
作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 14:02
有一集郭先生讲上床下床,提及到做爱的境界,天地人合一如果正如这样,普通人学到这种绝世境界,假如有命活到70 80 岁,到时真系唔系摸着个波流眼泪。那么游蕙禎议员所讲的,博野都冇地方都系废咖。
作者: 容燥兒    時間: 2016-11-1 18:23
住屋真係個問題,令人著---急,不-----過唔講唔知

唔-----及時阻止游惠楨啲咁㗎言論。

遲早出事,遲早變-----待罪羔羊。

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 22:03
容燥兒 發表於 2016-11-1 18:23
住屋真係個問題,令人著---急,不-----過唔講唔知

唔-----及時阻止游惠楨啲咁㗎言論。

本身我唔应该讲她的,大家省港澳人应该是大家尊重的,但他们身为尊贵的议员在宣誓事件当中影响到在国内 国外都是有损中国人形象的!我怀疑她是一时冲动,性生活失调,一朝得志,废青兼白痴。香港的同胞乐观其成咯。希望下个特首做翻D对香港人有意义的事情。讲翻D似人讲的话!如果同你们香港人对比一下,我们大陆昵边D底下曾社会仲惨仲仆街D啦。天天受雾霾和毒食品的侵害,老百姓又比官欺负,有怨冇路诉!试问一下,像我们这种没有学历 没有家境支撑,没有人际关系,一个月就得2 3 千文人仔,又要维持家庭开支其他唔晒讲!照样系甘生存,自己本身唔努力学野,日日吵有差用啊,如果吵和埋怨能解决到问题,你们怎么比得过大陆13亿人吵得大声啦。
作者: 容燥兒    時間: 2016-11-1 22:17

剛上完google大神,查咗原來你發的夢,現實中代表有印仔攞的,
但你睇下幾時,會無厘頭有印攞啦.

如果真係有印仔攞就通知我囉.

你講的說話,真有見地,可能住巴西關係,可能比我地住响香港的人,睇嘢多個層次吧.
多謝你時常留意香港同發言.

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 22:23
容燥兒 發表於 2016-11-1 22:17
剛上完google大神,查咗原來你發的夢,現實中代表有印仔攞的,
但你睇下幾時,會無厘頭有印攞啦.

何为印仔啊大佬!
作者: 大樹人    時間: 2016-11-1 22:30
印仔我估佢係,

玉璽,帥印,簽用文件,或可動用某些職權的能力咁解囉。

你發啦!見你行年27,又一事無成,心術還算良正。
可能你眉有朝天骨,眼中有靈光,仙人托世都未定。到時射住下細佬至好啊。

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-1 22:53
大樹人 發表於 2016-11-1 22:30
印仔我估佢係,

玉璽,帥印,簽用文件,或可動用某些職權的能力咁解囉。

唔晒客气啦。中国梦还是留给有需要的人吧!唔晒做乞丐都算唔错啦!
作者: KenFong    時間: 2016-11-1 23:08
大樹人 發表於 2016-11-1 09:30

我愛她的印第安頭飾,家父亦如是。

作者: 大樹人    時間: 2016-11-1 23:11
老實講,個印第look,加上菲姐果時重十八廿二。

又真係無數拗喎。呢點要比個like

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-2 00:16
在巴西某些市集间中会见到有些}葡萄牙叫他们indios}印第安人出来摆路摊!,有时候也会有南美洲虎牙 和这样头饰买!!
作者: KenFong    時間: 2016-11-2 04:52
To brunoye1989兄

你是巴西人吧,講的和讀的都是道地葡語吧?

可能有一些葡語文章及口語要請教您呢

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-2 05:46
KenFong 發表於 2016-11-2 04:52
To brunoye1989兄

你是巴西人吧,講的和讀的都是道地葡語吧?

你好有缘的香港朋友,我不是巴西人,我是巴西的台山人,识少少啦,如果能帮得上我会尽力而为,唔识我会找身边的同学或者朋友为你解答。
作者: KenFong    時間: 2016-11-2 05:50
好的,先謝謝您
作者: brunoye1989    時間: 2016-11-2 05:55
KenFong 發表於 2016-11-2 05:50
好的,先謝謝您

你甘早醒,现在应该中国时间是没有6点吧
作者: 容燥兒    時間: 2016-11-2 05:57
5點57分

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-2 06:09
那么星期3,是不是今天的立法会又大龙凤?这边上过月改佐夏令时,现在星期2的晚上8点12分。你们系唔系甘勤力啊,还是通宵啊。厉害啊。。
作者: 容燥兒    時間: 2016-11-2 06:51
慚愧!!!我無通頂唔睡的功夫。

我只有一晚進進出出夢境的功夫。

即係無端端會比彈出夢境,責醒

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-2 07:36
容燥兒 發表於 2016-11-2 06:51
慚愧!!!我無通頂唔睡的功夫。

我只有一晚進進出出夢境的功夫。

我以为你追们欧美股,敢问阁下用了多久时间才能有这种能力,有什么秘诀呢?对健康有没有什么影响的?
作者: 容燥兒    時間: 2016-11-2 09:25
最近先有,應該關收送訊息的關係。

幾神奇,大多數時間,有訊息時間。
會收到訊息後,五至十分鐘左右,自己會醒。

對身體有無健康影响?
中醫中,子午流注中,
人三點其實應該可以起身了。

子時左右,一定要訓,呢個我就盡量堅持做。

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-2 11:05
容燥兒 發表於 2016-11-2 09:25
最近先有,應該關收送訊息的關係。

幾神奇,大多數時間,有訊息時間。

是不是由于人体生理上的变化啊,方便透露下今年贵庚吗?

作者: 容燥兒    時間: 2016-11-2 11:15
透露了,就以後會少了捧場客。

見你誠意拳拳,

35。
作者: 吳岩鷲    時間: 2016-11-7 06:10
發左個其他男人會覺得係好的夢,就係夢中有一小妹妹,十九至二十吧.

青春無敵,活潑可愛,鐘意到你暈,
我哋呢都做得人老豆一轉的,都知識差咁大年紀唔太好.

誰知失守,一認頭,麻煩就黎.
好就好彩,去一去街就即醒.
唔係湊女都湊死.............

王傑n年前無記拍落套住(法官大人),成熟男人係不能配青春少爻的.
係會死人的.尤其稍有使命感,重死得慘

我諗多數係警剔夢來的........

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-7 06:39
吳岩鷲 發表於 2016-11-7 06:10
發左個其他男人會覺得係好的夢,就係夢中有一小妹妹,十九至二十吧.

青春無敵,活潑可愛,鐘意到你暈,

你有所不知,有D啊妹对某些结果婚的男人特别有兴趣咖。所以唔出奇,我之前认识几个巴西妹都讨论过类似的问题,,,树林大了什么品类的年都有。时代唔同,生活环境不同,圈子唔同,各有所追求。
作者: Kevin    時間: 2016-11-7 11:04

http://v.youku.com/v_show/id_XMTk2NDQ2OTMy.html

https://www.youtube.com/watch?v=yOH0gx78oHQ 

"追夢人"是天若有情的國語版, 鳳飛飛唱
作者: 大樹人    時間: 2016-11-8 06:00
我係杜文澤,重有浸大eson

巳發現,成日果幾個場境出入多。
成狗日就坐埋啲老練咁高電梯,上完最高,又坐返低,成日驚跌死。

重要就爬啲好似電梯風口㗎閣樓。

好狗無奈。裏面唔發現。
一醒又知係同一部戲,跳快幾秒。
幾時可以裏面做下山寨王呀

作者: 關誠子    時間: 2016-11-8 10:52
要跟您們學習
作者: 大樹人    時間: 2016-11-9 03:31
今次終於有場境換了,前面做咩唔記得了,肯定未見過的今次.

最尾知道自己跟黃秋生去差佬到做卧底,黃秋生講係圍頭話口音的.
但肯定唔係古惑仔卧底,係唔知咩機構的.

唔知等見邊班人.

作者: brunoye1989    時間: 2016-11-9 04:55
等经理人 化妆师,助理 护理 ,恭喜你啊,明星梦
作者: 練無毒    時間: 2016-11-9 12:03
道張,問佢新買返來果部收音機。

時清時唔清,退貨已無可能。
有無辨法,可以收返清少少。

啲節目唔清,聽唔到好責使。
舊節目無得聽,佢會抿震

作者: 吳岩鷲    時間: 2016-12-3 02:56

啱啱責醒,湊記得即留。

一責醒,又係右手托頭訓。
我記得訓前,一定平卧。今次都痹,但痹少咗。

諗醒之前,係打死緊人。
其實係打緊果啲嚴格講係吸血鬼
但最後幫我用刀仔隊多幾刀的,係生活上的熟人。
最好笑,打死完人,我重問佢攞單要咩,重好細心寫低佢要咩)

一路上,係一個一個打到入去。
背境係郊嘢,但係啲石就好大舊。
無平路,條條路幾乎要爬。

再醒返起入呢個志方前,係坐唔知咩㗎船來的。
巳唔記得。但之前。
啲水係升過大廈,淹蓋哂,海水滔天。

我係睇住個旋渦。我係坐船搞搞渡岸。
重要係屎水旋渦,即知道係果啲污水排出的屎水旋渦。

搞下搞下咁過去的。

之前就好似話緊李+x啲咩咩唔好。
都係個有海水隔住個地方。
後尾就發發下,愈搞愈無厘頭。

上面係倒序法黎嘅。
純綷記錄,太怪,從未發過呢種夢。
只係發前,噴過下神仙水。

作者: brunoye1989    時間: 2016-12-3 08:03
吳岩鷲 發表於 2016-12-3 02:56
啱啱責醒,湊記得即留。

可能有点生活压力压抑到内心,而自己又觉得不是事,平常心静的人绝不会发这种梦,梦太美妙啦,生命过程和命运安排会带给你惊 喜 ,不论好坏我都觉得用一种享受的态度去面对,如果你能有了 这种信念和意志,以后应该唔会再回来这个梦了。又走进另一个心境发不同的好梦。  
作者: KenFong    時間: 2016-12-3 10:30
吳岩鷲 發表於 2016-12-3 02:56
啱啱責醒,湊記得即留。

師兄做咩咁陰公豬要托住個頭訓,其實幾份報紙已可充當作枕。

有種功夫,睡時倒立式,師兄不如試試??

作者: 容燥兒    時間: 2016-12-3 10:44
好彩眼快。

又多謝分享。

作者: KenFong    時間: 2016-12-3 11:09
容燥兒 發表於 2016-12-3 10:44
好彩眼快。

又多謝分享。

係呀,淨俾你睇呀麻,你同時睇兩邊檔,辛苦你。

睇唔切都唔緊要,後台 藏經閣 有記錄。

我唔係講錯嘢而生文,而係講多左野。

作者: 容燥兒    時間: 2016-12-3 11:22
佛學嘢唔講太多,講下巫術嘢。

睇完果套怪物與牠們產地。果個手抽喼。
有兩個mode。

我巳知世界太美妙了。

所以感謝變呢下法術囉。

作者: KenFong    時間: 2016-12-3 11:26
“怪物與牠們產地”?
作者: 容燥兒    時間: 2016-12-3 11:31
https://youtu.be/l9j3TRYIFJI

有無義意巳唔講。
但費長房的意境,做到一大半。

作者: KenFong    時間: 2016-12-3 11:59
謝謝,現在才知到這個葫蘆彥語的由來。

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5