天羅地網

標題: 讀過鬼谷子 心理 佛經 識分凶吉時進退 同事 說話中有話 ... [打印本頁]

作者: 金帛豪豪    時間: 2016-11-18 17:36
標題: 讀過鬼谷子 心理 佛經 識分凶吉時進退 同事 說話中有話 ...
有陣時身邊嘅人好難捉摸到  此人內心 點先可以食住他

例如是人都有弱点,是狼都喜欢吃肉,这是万古不变的定律。而人的最大弱点就是有欲望。这欲望总会于无声无息中,控制人的心志

作者: 金帛豪豪    時間: 2016-11-18 17:40
請問有咩方法能夠  開啟弟三隻眼  天眼?
作者: 練無毒    時間: 2016-11-18 17:42
道家不傳之秘。

我決不會透露半句。

作者: 金帛豪豪    時間: 2016-11-18 17:44
練無毒 發表於 2016-11-18 17:42
道家不傳之秘。

我決不會透露半句。

天眼人人都有 能不能幫我打 開?
作者: 金帛豪豪    時間: 2016-11-18 17:46
我希望視野廣闊
作者: 楊灝貽    時間: 2016-11-18 17:50
金帛豪豪 發表於 2016-11-18 17:46
我希望視野廣闊

睇清淨道論第十二/三品
睇完你應該唔會再對神通有特別幻想

我個時睇完心諗, 尼D野都唔係人修嘅

作者: 金帛豪豪    時間: 2016-11-18 17:52
楊灝貽 發表於 2016-11-18 17:50
睇清淨道論第十二/三品
睇完你應該唔會再對神通有特別幻想

現在看  謝謝分享
美國有強力雷射槍 對住天眼位  一槍打落去立即 開天眼,
作者: KenFong    時間: 2016-11-18 18:16
你毋需食住個同事,你既然讀過咁多先賢智慧,唔通無其他方法"化"左佢?

就算你真係咁需要食住個同事,亦唔關神通事,你既需求,可能係一班馬仔 / 刀手 / 臨紅油。

請問金兄是否在大公司工作?辦公室好多人?

作者: 吳岩鷲    時間: 2016-11-18 19:30
對不起,我都身邊有個人想食住。

啲馬仔,刀仔,臨紅油唔啱我喎。
點先可以將佢好好制服,等我話哂事呢?

作者: 金帛豪豪    時間: 2016-11-18 19:53
各位非常幽默
作者: 容燥兒    時間: 2016-11-18 19:56
開 心又一日, 開 唔開心又一日

咪咁啦。尊重人哋,人哋咪尊返你

作者: 楊灝貽    時間: 2016-11-18 20:09
金帛豪豪 發表於 2016-11-18 17:51
這個我不認為是神通 就好像耳朵一邊聽到一邊聽唔到一樣
亞特蘭蒂斯文明時代人人都具有天眼 只是被封印了 ...

我所認知嘅神通係以四禪做基楚嘅過人/超人法
你日日返工仲搞唔掂d人事關係
其實真係諗都唔洗諗完全與你無關

好好處理人事關係完全唔洗靠超能力

作者: 金帛豪豪    時間: 2016-11-18 20:46
祝福自己 將來能夠成為時空識班學員
作者: 容燥兒    時間: 2016-11-19 00:36
感謝你的祝褔。

大家咁話大家咁話。

清靜道論已睇,真係唔係人先修得到。

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5