天羅地網

標題: 富有建設性内容請容澡兒送呈郭先生,内涵佛學道學宇宙... [打印本頁]

作者: tottiboy    時間: 2019-12-16 15:57
標題: 富有建設性内容請容澡兒送呈郭先生,内涵佛學道學宇宙...
https://www.youtube.com/watch?v=RfM77FU0n2c
此視頻内涵佛學道學宇宙奧秘

希望郭先生可以睇睇,之後同大家分享下讀後感!

作者: Quattro    時間: 2019-12-16 21:25

tottiboy  郭信差先生好似著重處理酒色財氣。呢啲咁义扮高深嘅野!
留返你自己慢慢睇啦!

作者: 李天興    時間: 2019-12-17 01:21
路過。。。晤知就嚇死,知就笑死,結果就得啖笑。。。笑過。。。
作者: tottiboy    時間: 2019-12-17 10:53
Quattro 發表於 2019-12-16 21:25
tottiboy  郭信差先生好似著重處理酒色財氣。呢啲咁义扮高深嘅野!
留返你自己慢慢睇啦! ...

郭信差又開分身acc來跟帖啦?

好啦,你話扮咪扮咯,懵佬又係度自大!老野仲係度唸乜撚野酒色財氣,都不知道擴展自己有限的思維!

唔好俾後生仔串幾句就小氣到飛起,之前屌你都算有理有據證據確鑿,唔好炸型

唔好甘有抵觸情緒,畢竟後生仔口直心快又醒目,好難接受你果d甘捻離譜的大話!

做人啊,個格最緊要
作者: tottiboy    時間: 2019-12-17 10:55
李天興 發表於 2019-12-17 01:21
路過。。。晤知就嚇死,知就笑死,結果就得啖笑。。。笑過。。。

未請教,來來,麻煩你講講下點解唔知會嚇死呢?知又笑死?我睇你几高深先!駁幾句都好啊,唔好識舊up
作者: 莊得智    時間: 2019-12-17 15:45
Quattro tottiboy ,好心你條傻西咪成日開分身係度自問自答講埋D ON9野,1,2,3,4維,你到底知唔知自己係度UP乜Q啊傻仔???

你咁自我感覺良好,唔該你表演下先點樣4維空間啊???屌你老母,真係人唔笑狗都吠啊,唔知又要扮睇得明,分分鍾拍片條友都唔知自己UP咩,

tottiboy唔識又要睇,睇完唔明又唔虛心問,正宗ON9仔就係你依種人

tottiboy你條傻西成日睇埋D咁既片唔掛之得睇到你個人咁ON9,

博士一條片有咁多人睇.有聽眾留言好正常,你條傻仔Quattro tottiboy乜春都冇連住開你仲似分身喎

不過你條ON9仔都係低能一條,網上世界乜人都留得言,係得你條小學雞先會咁在意咩分身唔身分,

同你條低能仔講野都有失我身份
作者: tottiboy    時間: 2019-12-17 17:06
莊得智 發表於 2019-12-17 15:45
Quattro tottiboy ,好心你條傻西咪成日開分身係度自問自答講埋D ON9野,1,2,3,4維,你到底知唔知自己係度UP乜 ...

發爛渣啦仆街?你自己唔明唔好當人蠢啦,又換acc來?我就得一個acc,唔知你邊度覺得我有其他既acc 麻煩你拿出證據先,仲有我幾時自問自答啦?

你又係度幻想當現實,鳩up當秘籍!

虛心?莫非我之前唔夠虛心?睇下佢回應左乜?傻hi啦你,又唔係問你,大家交流交流,唔講咪算咯,使唔使態度甘惡劣?莫非要我巴結你?

我宜家係求你咩宜家?分享俾你睇係益你啊你知嗎?屌你老母傻捻,還一條片好多人睇,几多人睇啊傻捻?成日舊吹真係當正自己係神仙,又要戴頭盔又唔受得挑戰!返屋企訓覺啦!

要出來現世就唔好甘捻介意俾挑戰,你成段野除左亂甘屌人,你仲識得乜啊?

好多科學家都搞唔清楚几維几維添,但係唔妨礙別人繼續研究和理解同設想!你這種人典型冇想象力既盲毛,含7啦你,算啦,我這人屌得人越多往往就教得人越多,

唔想再啓發你條盲毛!費事教精你

作者: 莊得智    時間: 2019-12-17 17:26
tottiboy 發表於 2019-12-17 17:06
發爛渣啦仆街?你自己唔明唔好當人蠢啦,又換acc來?我就得一個acc,唔知你邊度覺得我有其他既acc 麻煩你 ...

On9仔~比人屌你就話人發爛渣,你連自己打埋D野出黎係比人笑咁ON9既行為都唔知

唔屌你屌邊個啊,做埋D柒野就預左比人屌嫁啦,咁既常識都唔知話你係小學雞就係冇有錯

你訓醒未呀,你估個個都好似你咁無聊開分身咩,你咁叻4維空間都睇得明唔係連IP都唔識

查???仲同我講科學,連科學係要查證咁簡單既常識都冇????快D攞我開分身證據出黎啦

你咁搞笑唔屌你屌邊個啊,你快D死返入你個4維空間查下我係咪分身

記得貼返D證據出黎啊,睇你唔順眼咪屌柒你羅,你條友真係搞笑到一個點

1維你都搞唔掂仲話教精啟發人,你自己講完自己唔覺得無面個度真係好野

你唔係問我你貼上黎擺撚啊,你貼得上黎就預左有人睇有人回嫁啦

依加叫你上黎刷存在感啊,咁驚俾人笑就唔好貼上黎自己走去康富天地問啊MA,7咕6
作者: tottiboy    時間: 2019-12-17 19:17
莊得智 發表於 2019-12-17 17:26
On9仔~比人屌你就話人發爛渣,你連自己打埋D野出黎係比人笑咁ON9既行為都唔知

唔屌你屌邊個啊,做埋D柒野 ...

笑死人,我所有反駁你冇一個反駁到,又自己係度幻想鬧人
愚不得聞,臭過狗屎,邏輯思維又殘缺,一睇就係大陸仔!弱hi捻智!

你唔係係度發爛渣係乜啊?傻hi,兩者有衝突乜?冇聯係乜?傻到發濃!

都唔知你甘既垃圾係度吠乜春!有腦咪睇,冇腦唔該你收聲當積德啦!駁又駁唔到人,就會鳩叫,閙人都沒水準!學我講野,麻煩你先證明我開分身先啦,唔好學我講野,扮癡扮傻

盲毛蠢捻冇常識,量子力學都無法查證啦,唔通人地科學家係白癡?搞清楚乜野係科學推論假設和想象先啦,概念都冇既弱智!低B

繼續護主

作者: 莊得智    時間: 2019-12-17 21:24
tottiboy 發表於 2019-12-17 19:17
愚不得聞,臭過狗屎,邏輯思維又殘缺,一睇就係 ...

人笑你又笑,笑你媽個西咩,鬧人都要幻想嫁???我依加開晒名屌7你喎

你係咪睇埋你D4維空間睇到傻左???

我唔係係度發爛渣係乜啊?我咪答左你囉見你打埋D野弱智咪屌柒你,唔識字???

話人大陸仔,你條傻仔仲似大陸仔喎,又睇大陸片又睇又間唔中1,2個簡體字,

你懷疑人開分身就冇證據,人地懷疑你開分身就要有證據,我就直覺靠估既,

仲話科學喎,你咁科學唔該你快D好科學地證實我係分身先,

話人大陸仔點知自己係大陸,叫人證實人地唔係分身,點知自己又證實唔到

講到4維空間又科學家咁勁你咪又係度鳩up當秘籍

你依個低端人口話人既野次次都自己中晒,你所謂既反駁我諗依度得你自己先睇明

唔好扯開話題,

你真係9唔答8,叫你查IP你就答我量子力學,查IP炸喎???唔識咪出聲扮乜野

唔通人地科學家係白癡?你條傻仔講左咁耐一咪得假設同推論冇證實即係廢啦

想像力係科學家一部份同科學最重要係證實你都唔識分你真係唔識嫁喎~大陸仔

唔好再扯開話題,唔該你首先證實左咁耐以黎咁多個俾你屈既網友係分身先

不過睇你條廢柴都係證實唔到,咪又係一咪係度9UP,唔識查IP但同人講量子力學

人唔笑狗都吠,你比狗吠好正常啊,不過隻狗一定唔係我,都唔係你幻想出黎既護主

而係你真係柒到連狗都想笑你啊~,明白未啊????????思覺失調病患者tottiboy~~~
作者: tottiboy    時間: 2019-12-17 22:08
莊得智 發表於 2019-12-17 21:24
人笑你又笑,笑你媽個西咩,鬧人都要幻想嫁???我依加開晒名屌7你喎

你係咪睇埋你D4維空間睇到傻左???

真係可憐,我幾句説話就激到你彈起,笑死我啦,哈哈哈
打甘多字好攰挂?係咪好嬲啊傻仔!真係笑死你老豆,笑你媽個西仲話你唔係大陸人?黎個咪係大陸仔閙人方式,我有一兩個簡體字咪係為你這種垃圾著想咯,怕你冇文化睇唔明咯

至於點解話你幻想閙人,因爲你閙我個d全部内容不單不實而且從來都不存在,冚把冷都係度臆想虛構,你連我的説話都睇唔明,仲出來發咩up瘋啊,癡孖根!

所以咪話你可憐咯,閙人都唔識閙,都要靠幻想意淫打飛機閙人,你知唔知冇腦鳩叫似乜?似精神失常啊,傻hi

好啦麻煩你個弱智唔好再來啦,閙人都沒水準,冇噻邏輯和智商,返屋企訓覺啦低B仔,成個癡綫佬甘九唔嗒八語無倫次,如果你想繼續現世,請繼續!

仲有,你講到尾還是唔知我點解講量子力學復你,你睇下你連人既説話都睇唔明,仲有乜本事駁我啊,量子力學咪反駁你話四維什麽的科學未證明這個論點和邏輯咯,你甘既邏輯都唔識?如果你腦殘記憶力差我可以原諒你唔識兩者的聯係

由此可見你智商幾撚低,幾撚蠢,幾個撚弱智,垃圾到甘鬼核突!

閙你每一句阿爸都係有理有據上下有節既,唔係似你甘樣净係識舊叫!

仲有你太蠢,字太多,你成段野我就睇兩眼隨便挑一兩個就駁到你個懵餅,睇下你幾撚氣急敗壞。真係辛苦噻你個傻佬打甘多字咯,可惜我基本冇睇!

係甘先,弱智你繼續發癲,俾明眼人睇下郭信差幾多盲毛信衆
就拿你個白癡來流身説法罷

作者: 莊得智    時間: 2019-12-17 22:17
tottiboy 發表於 2019-12-17 22:08
真係可憐,我幾句説話就激到你彈起,笑死我啦,哈哈哈
打甘多字好攰挂?係咪好嬲啊傻仔!真係笑死你老豆, ...

認輸走人拿???大陸仔???你又知我激到彈起???千里眼啊???我冇彈起喎

即係你都係幻想緊啦????

以你既邏輯你咁打多字,唔通你又好嬲???

話事話幾時查IP證實俾你話過係分身既咁多個網友者~大陸仔????

作者: 莊得智    時間: 2019-12-17 23:08
至於點解話你幻想閙人,因爲你閙我個d全部内容不單不實而且從來都不存在

哦~原來唔係事實就唔係閙人???咁屌人老母唔通真係屌人老母?你既意思屌人老母都唔算閙人???

邏輯呢?????????????咁快收左皮?
作者: 莊得智    時間: 2019-12-17 23:27
量子力學咪反駁你話四維什麽的科學未證明這個論點和邏輯咯

咁搞笑既對白你都講得出???我仲以為睇緊周星馳啊???想笑死人咩

我依D就叫逐點駁到你個懵餅啦,學下野啦周星馳~

作者: 雲霓之望    時間: 2019-12-18 02:17
tottiboy 發表於 2019-12-17 19:17
愚不得聞,臭過狗屎,邏輯思維又殘缺,一睇就係 ...

請樓主解釋一下你的邏輯……本人沒興趣參與你和其他網友的罵戰……但是罵不過就鬧人大陸人~你知不知道香港有點人連大陸人都不如?無論學識修養為人……哪個地域都有好人壞人叻人蠢人,不可以一竹篙打一船人……大陸人的學識和字有可能識多過你……台灣和新加坡人都說華語/國語~不能把控自己情緒胡亂對罵,吵架粗口用字用錯字~又對粵語有幾多認識?辯駁就切中要害的駁……這樣吵有咩意思?請教郭博士就等郭博士答還是不答你,吵完除了輸了自己修養還有什麼?佛祖不爭你又不學?

作者: tottiboy    時間: 2019-12-21 00:20
莊得智 發表於 2019-12-17 23:27
量子力學咪反駁你話四維什麽的科學未證明這個論點和邏輯咯

咁搞笑既對白你都講得出???我仲以為睇緊周星馳 ...

你真係好冇腦好捻弱智,九唔撚嗒八扮嗮野,你講出黎d野唔覺得羞愧既?快d返屋企訓覺啦,夏蟲不可語冰,唔想費口水和精神病吵架,浪費你老豆我既生命!

乖,去含撚啦,駁唔到唔好係度精神勝利法啦!你都能覺得我那段話冇駁到你啦,你既智力幾高大家心照啦,無謂和低智冇水準既垃圾廢口水!嘥撚氣,大陸仔 唔係??你就係

查ip甘高級既事交給你啦,一開始就是你係度話要查ip既,快d去查啦

懵捻,使捻同你證明啊,有腦人士自會分辨!

我打的字點樣都冇你多啦,幾句説話激到係度寫論文,都几捻過癮,俾下你面咪回敬你小小字數咯,禮尚往來甘都唔明?哥仔我有乜好嬲,對比既情況都唔同,你同我講邏輯?你邏輯都冇啦,傻捻!

屌你老母返去改造下腦先啦,智障低能
作者: tottiboy    時間: 2019-12-21 00:27
雲霓之望 發表於 2019-12-18 02:17
請樓主解釋一下你的邏輯……本人沒興趣參與你和其他網友的罵戰……但是罵不過就鬧人大陸人~你知不知道香 ...

把你老母情緒,係度扮中立,邊個係度挑機先既,你盲既睇唔到條友講乜野?

唔知你話邊度粗口打錯字,又可能打快左得唔得啊7頭,也可能係你識得既字少以爲人地打錯吧!
作者: 雲霓之望    時間: 2019-12-21 14:02
tottiboy 發表於 2019-12-21 00:27
把你老母情緒,係度扮中立,邊個係度挑機先既,你盲既睇唔到條友講乜野?

唔知你話邊度粗口打錯字,又可 ...

我不中立,本來就和我一點關係都沒有. 看完你的回貼就一定不會幫你~開口就得罪人……粗口我真的唔會識……你真是“七”到沒朋友……態度要“扮”?我只知道態度是持有……中文唔好可以用英文!請教的禮貌都沒有,講你又聽唔入耳~憑什麼認為博士會指點你? 蔡英文上台講了句“謙卑,謙卑,再謙卑”  佛陀電視劇~釋迦牟尼幾時說話那麼激動過?網絡穿越小說都比你智慧,我讀到一段“可以講道理的地方,發爛渣是沒用的;不講道理的地方發爛渣更加沒用的;只有保持頭腦清醒和理智才能擺脫困境” 你們鬧完得啖氣,得到什麼?失禮你自己
作者: 莊得智    時間: 2019-12-21 15:05
tottiboy 發表於 2019-12-21 00:20
你真係好冇腦好捻弱智,九唔撚嗒八扮嗮野,你講出黎d野唔覺得羞愧既?快d返屋企訓覺啦,夏蟲不可語冰,唔 ...

做咩啊,又話係咁先???

哦,者係唔識查IP啦~

咁我比多次機會你啦,唔好係度講咁多廢話~你話我係博士分身呀MA

我論壇個名就同我身份證一樣,你敢唔敢同我對賭先???

我同你各人損5百去東華3院影張收據上黎,我咪貼我身份證個名上黎證實比你睇

證實到我名同身份證一樣既輸果個就捐多1000外加同我講句對唔住

面對面賭就一萬銀,係香港見面,敢唔敢賭先????

作者: 漢賢    時間: 2019-12-21 16:54
我只係十幾年前納過幾本佛經,
但睇吓個video頭幾分鐘,
想追求多維度認識,
就係心外求法
其實佛學真係好簡單,
先找出學佛既方向,
究竟係為眾生定為自己既呢,
只要有正確方向再加上腳踏實地實行戒定慧就可以了

作者: Oldboy    時間: 2019-12-22 08:34
荘得智網友。
唔好教精個柒頭皮。
等佢可樂當老抽。
俾大家睇真下佢鳩流流;
兼口臭個西款好過!

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5