天羅地網

標題: 應該點答... [打印本頁]

作者: AlanK    時間: 2020-4-8 10:02
標題: 應該點答...
應該點答...

Annotation 2020-04-08 105442.png (141.45 KB, 下載次數: 149)

Annotation 2020-04-08 105442.png

作者: chriswong    時間: 2020-4-9 17:10
博士成日講"笨七講拗頸", 方法就講左, 做唔做就自己決定,做左又唔會有損失。
開頭以為係"醫霸槍手",睇真啲應該係朋友。平常心,講緣份,若然唔做就算點覆都係唔做。
"Do it or not, just up to you guys. There will be no harm done."
作者: cwcheung24    時間: 2020-4-9 17:57
叼! 晒撚氣啦咁好好似我上次同一個自稱瑜伽導師嘅鬼仔,挑戰佢合埋眼單腳企,佢唔夠10秒就企唔到,我就企左3丶4分鐘(當然都係好渣)丶個鬼仔輸Q左仲唔認數,以為我喺波鞋入面做手腳,加咗個特別鞋墊,係咁要我除鞋俾佢睇!

跟住我就笑笑口同條鬼仔講,哈哈!你真係聰明!你點知我用咗一個特別鞋墊係可以用來單腳企㗎 ?

世間人蠢,需要人呃!去保護佢哋弱小嘅心靈!我哋可以做嘅係唯有送佢哋一程!
作者: wwongs    時間: 2020-4-10 12:43
那些自我放棄的人,上帝都沒能為力,懲罰的降臨將會是無可避免的。

作者: CarmenNg    時間: 2020-4-10 17:47

實驗是証明的唯一標準.不要停留在紙上談兵.

Don't argue, just proof!
作者: alexwush    時間: 2020-4-10 23:10
CarmenNg 發表於 2020-4-10 17:47
實驗是証明的唯一標準.不要停留在紙上談兵.

Don't argue, just proof!

argue同proof都係五十步笑100步,唔出聲最高
作者: AlanK    時間: 2020-4-10 23:47
感謝前輩們賜教
作者: CarmenNg    時間: 2020-4-11 00:15
alexwush 發表於 2020-4-10 23:10
argue同proof都係五十步笑100步,唔出聲最高

I don't think so. Proof means just do it  instead of argue. Want be live, just believe. Believe can save the life if you believe.

作者: CarmenNg    時間: 2020-4-11 00:20

The spelling of Believe is similar to Be live. (英文做字也含玄機)

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5