天羅地網

標題: 懇請博士開示,念佛機有冇壞處? [打印本頁]

作者: awah    時間: 2014-4-11 22:47
標題: 懇請博士開示,念佛機有冇壞處?
懇請博士開示,念佛機有冇壞處?因老人家一直播...

謝謝
作者: alexwush    時間: 2014-4-12 01:05
佛祖無講過阿彌陀佛
作者: hklam007    時間: 2014-4-12 01:24
佛祖無講過阿彌陀佛

嘩 真定假
又好似真多的
豈不是被騙了
做了很久的蠢仔

作者: yc_ray    時間: 2014-4-12 10:00
hklam007 發表於 2014-4-12 01:24
佛祖無講過阿彌陀佛

嘩 真定假

事实!阿彌陀佛不是释迦牟尼佛!阿彌陀佛喺西方极乐世界的教主!喺大乘佛教的教主!具体可以上网search一下阿彌陀佛的真相!
作者: hkkpcys    時間: 2014-4-12 12:06
原始佛學是唸釋迦心咒,而入廟拜神果隻是唸阿彌陀佛,
原始佛說是無神論說
作者: chrisX9    時間: 2014-4-12 15:38

TO: awah

可以按個人喜好,不干擾別人,在家裡/房間如音樂般輕聲播放。

正行功課一定要自己身體力行,親力親為,才會起相應之功用﹗

補充: 坊間好像還有某一宗派或經典提倡念佛號往生法門呢。
作者: awah    時間: 2014-4-12 16:38

我聽咗2個鐘,頭都暈,我同老人家話送念佛機嗰太太屋企仔女一定出事,例如d女嫁唔出...

老人家話:送念佛機嗰太太d女嫁哂啦,係個仔入咗邪教啫...

我話:我聽咗2個鐘,頭都暈,聽2個月我諗我都會入邪教...
作者: sugar    時間: 2014-4-13 06:35
alexwush 發表於 2014-4-12 01:05
佛祖無講過阿彌陀佛

嘩, 兄弟, 你未聽過"佛祖無講過阿彌陀佛"咋?
問下Doctor先啦
作者: hkkpcys    時間: 2014-4-13 10:26
大家有無留意博士船上放生時,入席前有一段咒音聲播出,其實呢段聲音,係咪可在家播放,
內容如何,效果如何,還是請博士解說
作者: Quattro    時間: 2014-4-14 13:22
TO: AWAH

不可干擾別人的信仰機緣,無論好壞都是他個人的因果。有機會給他試聽郭先生「止惡行善 (至) 無常無我」的四節視頻,加上祝福文效果更佳,勿強而行之。

作者: awah    時間: 2014-4-14 17:17
to Quattro

thx,其實我不會干擾別人的信仰,我有外國親人是盧勝彥信徒,我都沒有干擾他們,因為我知我講乜都冇用.

老人家冇播念佛機了,因為真係聽到頭都暈,佢信觀音10-20年了,佢覺得安心就好.

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5