天羅地網

標題: 郭博士大名不管用之萬金油防治感冒 [打印本頁]

作者: 一萬年太久    時間: 2014-5-2 20:10
標題: 郭博士大名不管用之萬金油防治感冒
是咁的
我經常索萬金油,也間中推薦同事使用索萬金油防治感冒秘方,介紹郭博士奇人奇事 , 但是
佢地當我傻仔
後來
有一日一個同事見我索油好奇問我有冇用 ,
我話  有用,近來都沒有傷風感冒爾
佢問我 鼻敏感得唔得
我答 我都唔係好知 至少依家我無乜傷風感冒......
拿, 擦熱雙手,咁樣索.........宮粉紅,呀陳寶珠個呀媽以前去南洋登台都係咁
然後俾D佢索下
幾日後 兩個同事分別回家向家人推介,更購入萬金油一大樽,而且更被傳是可治鼻敏感,喉嚨痕.......
更有人解釋黃色萬金油藥性比白色好
我在一旁不忘推一下 係呀,以前宮粉紅去婆羅乃都咁用......
吹膠漲 !

作者: schumannsiu    時間: 2014-5-2 23:54
我介紹同事/屋企人用萬金油,佢地問我點學返黎,我都係話陳寶珠阿媽教嘅o拍腳功就話邵逸夫用左就唔洗食人參o咁佢地就好似明哂咁,而我都懶得再作詳細解釋o於是又令到博士功藏於無名o
作者: 楊灝貽    時間: 2014-5-3 09:25
D野上晒YOUTUBE
好心唔好懶神秘啦

作者: Alexng    時間: 2014-5-3 11:05
呢d就叫緣份嘞!
作者: schumannsiu    時間: 2014-5-3 11:08
我唔係懶神秘o我係懶得再詳細解釋姐o
YOUTUBE 咁多片睇唔係嗰嗰人都睇晒全部片o
同埋同佢地講斯理蘭卡博士,佢地似乎會覺得怪怪地o
一般膚淺嘅香港人只係識港大,哈佛,劍橋同牛津o
再加上博士嘅節目小不免有多少粗口,唔係人人接受到o
作者: AuLiu    時間: 2014-5-4 00:32
萬金油 黃禽禽 好似耳屎咁,
不過如果有效 一定要試試。
作者: schumannsiu    時間: 2014-5-4 11:21
AuLiu 發表於 2014-5-4 00:32
萬金油 黃禽禽 好似耳屎咁,
不過如果有效 一定要試試。

你可以試吓白色嗰隻,似雪花膏o
作者: superman    時間: 2014-5-4 11:23
用梗!感覺良好!
作者: Quattro    時間: 2014-5-5 13:26
TO: 一萬年太久

功藏於無名,幫到人才是目的。繼續努力用你的方法介紹俾多啲人分享。

作者: RayFoo    時間: 2014-5-5 19:16
不用太介意誰人介紹,最緊要係真的幫到人!
作者: 容燥兒    時間: 2016-12-23 23:53
感謝各網友分享

作者: kinyan    時間: 2016-12-24 16:15
.....

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5