天羅地網

標題: 跟博士学佐两年几嘢,最后都系输佐比一个半小时 [打印本頁]

作者: yc_ray    時間: 2014-9-28 10:23
標題: 跟博士学佐两年几嘢,最后都系输佐比一个半小时
修习佐祝福文之后,呢两年的确对人生有好大改变!
可能有点高估佐自己,本来霖住挑战一下小弟人生最大的障碍----坐飞机!
于是年中的时候就计划一家人同女友係国庆假飞一次台湾!
点知越近出发日期,个人就越紧张同不安!个脑经常都会出现d恐怖的事!
霖住试下念多几次祝福文但是都无用!
就系琴晚临睡觉前念完祝福文之后,居然发梦都梦到飞机的事!
结果我今日起身做佐个决定,就系退我自己的机票,然后比钱父母同女朋友佢地去!
修习佐两年,最后都系输佐比那一个半小时的飞行时间

最后我想问问博士,点解我依然克服唔到对飞机的恐惧?我由细细个就开始惊,以前甚至连爸爸妈妈要搭飞机我都唔比!
喺咪同某一世发生的事情有关?点样可以完全克服呢个心理的恐惧!(真喺好乸惊)

作者: learngood    時間: 2014-9-28 13:59
可能你的決定無錯呢!博士話過今年下半年少搭飛機為上策,你唔會唔記得嗎?
作者: yc_ray    時間: 2014-9-28 19:06
吳中識 發表於 2014-9-28 14:15
你好,
我有個同事都係咁, 只係無你咁嚴重.
有聽人講過, 有D人睇心理醫生, 深度催眠下, 睇番前世, 真係可以 ...

感谢中識兄意见!
林夕先生的方法就系同“自己交朋友”方法!
我是不是都会有用嚟控制情绪!
依家小弟的case唔喺情绪问题!喺心理障碍问题!
有d嘢喺自己幻想出嚟的,但是控制唔住!压力真系好大!
作者: 教父    時間: 2014-9-29 13:35
對, 會否你是國內朋友, 未去過國民黨的地方?
作者: CarmenNg    時間: 2014-9-29 20:39

你的徵狀,可能和前世有關吧. 信不信由你.

由靈開始 第70集 -- 賽斯資料 靈界的訊息9
-賽斯繼續講轉世資料。
-前世生活如何和今生產生連繫?
-死亡之前到下一次新生活開始的準備過程。
-在轉世之前所使用的身體就是出體時所使用的身體?

https://www.youtube.com/watch?v=WUSCaQY4e60&list=RDjpVWxw3YVk0&index=2

由靈開始 第71集 賽斯資料 靈界的訊息 10

-第十二章靈界的訊息,繼續討論轉世。
-究竟我地要做幾多世人?有冇規定?
-係咪今世既所有野,全部都同前世有關?
-如果時間係同時性,咁多次轉世就應該同時發生,咁點解今世又會俾前世影響?
-關於轉世既種種,賽斯繼續為大家一一說明。
https://www.youtube.com/watch?v=g2vNdNIDp8w

作者: sugar    時間: 2014-9-30 13:05
CarmenNg 發表於 2014-9-29 20:39
你的徵狀,可能和前世有關吧. 信不信由你.

由靈開始 第70集 -- 賽斯資料 靈界的訊息9

我勁怕昆蟲, 尤其曱由,
驚到瀨屎, 但真係唔知點解,
樓主的心情我是懂的
作者: yc_ray    時間: 2014-9-30 14:34
吳中識 發表於 2014-9-30 13:20
我都好多野會驚, 不過至驚係我自己, 成日攪佢唔掂!

咁所有惊恐本身都系由自己产生的皆!
依家问题係点控制佢
作者: yc_ray    時間: 2014-9-30 17:26
吳中識 發表於 2014-9-30 14:37
sorry, 你是不是有誤會.  我係見Sugar講驚曱由..先話..自己仲衰D咁解.

sorry,以为你复我。哈哈
作者: conniehung    時間: 2014-10-1 00:10
我知道有人在乘飛機前吃安眠藥待上飛機後便睡覺, 當然要醫生開的藥, 這些多是心理的問題.

作者: andylee    時間: 2014-10-1 00:26
sugar 發表於 2014-9-30 13:05
我勁怕昆蟲, 尤其曱由,
驚到瀨屎, 但真係唔知點解,
樓主的心情我是懂的 ...

曱由咁醜樣  飛既我就有D驚, 怕佢dirty
作者: yc_ray    時間: 2014-10-1 10:36
conniehung 發表於 2014-10-1 00:10
我知道有人在乘飛機前吃安眠藥待上飛機後便睡覺, 當然要醫生開的藥, 這些多是心理的問題.
...

这方法以前也有朋友建议我!
我不敢试啊!因为我连登上飞机的勇气都无!
作者: 101    時間: 2014-10-3 21:33
好失望博士有這樣的答案。

作者: sugar    時間: 2014-10-11 16:48
yc_ray 發表於 2014-10-1 10:36
这方法以前也有朋友建议我!
我不敢试啊!因为我连登上飞机的勇气都无! ...

不如send電郵比博士或者打電話託其他人問下,
應該唔關怕高事吧
作者: chrisX9    時間: 2014-10-11 18:02
TO : yc_ray

我靠!信上帝啦!保證有效!治療效果視乎信念既強弱程度!

當閣下成為宗敎狂熱分子之後,咪話撘飛機,就算劏雞殺鴨都吾會手軟,

做起事上黎仲狼過華秀隻狗,無敵架啦!

作者: sugar    時間: 2014-10-12 09:11
LeeOn1 發表於 2014-10-11 21:44
To: yc_ray

不過聽咗博士啲節目啫,就以為跟博士学佐两年几嘢!有冇咁誇張呀?咁GT6又聽又做,咪喺博士嘅 ...

你係唔係yc_ray 條女, 上黎炸型,
定係彭彭分身, 挑yc_ray機?
作者: 101    時間: 2014-10-12 16:24
大 家 有 冇 人 記 得 , 阿 仙 奴 前 荷 蘭 射 手 伯 金 同

,y c - r a y 兄 一 樣 不 能 座 飛 機 去 比 賽 , 每 次 踢 歐 聯 賽 都 系 要 提 早 座 火 車 去

不 如 寄 封 E mai l 問 佢 有 冇 心 得
作者: 不二非一    時間: 2014-10-12 17:21
101 發表於 2014-10-12 16:24
大 家 有 冇 人 記 得 , 阿 仙 奴 前 荷 蘭 射 手 伯 金 同

,y c - r a y 兄 一 樣 不 能 座 飛 機 去 比 ...

有嘅佢就唔駛坐火車啦
作者: yc_ray    時間: 2014-10-13 10:47
101 發表於 2014-10-12 16:24

,y c - r a y 兄 一 樣 不 能 座 飛 機 去 比 ...

我之前睇曼联92班的纪录片,原来杰斯都有咁的情况!佢都有恐飞症!
作者: stanleychan    時間: 2014-10-13 18:33

如何克服飞行恐惧症
http://zh.wikihow.com/%E5%85%8B% ... 0%E6%83%A7%E7%97%87
作者: yc_ray    時間: 2014-10-17 10:56
stanleychan 發表於 2014-10-13 18:33
如何克服飞行恐惧症
http://zh.wikihow.com/%E5%85%8B%E6%9C%8D%E9%A3%9E%E8%A1%8C%E6%81%90%E6%83%A7%E7% ...

感谢stanleychan兄提供方法!!
小弟希望努力,係未来刻意克服呢个心理病!
作者: yc_ray    時間: 2014-10-17 10:56
stanleychan 發表於 2014-10-13 18:33
如何克服飞行恐惧症
http://zh.wikihow.com/%E5%85%8B%E6%9C%8D%E9%A3%9E%E8%A1%8C%E6%81%90%E6%83%A7%E7% ...

感谢stanleychan兄提供方法!!
小弟希望努力,係未来刻意克服呢个心理病!
作者: sugar    時間: 2014-10-17 13:19
不二非一 發表於 2014-10-12 17:21
有嘅佢就唔駛坐火車啦

101 兄真係好休默

睇到不二非一兄回貼先知

笑到我肚痛
作者: 不二非一    時間: 2014-10-17 15:35
sugar 發表於 2014-10-17 13:19
101 兄真係好休默

睇到不二非一兄回貼先知

唔好意思,小弟講野比較直接
作者: sugar    時間: 2014-10-17 16:03
不二非一 發表於 2014-10-17 15:35
唔好意思,小弟講野比較直接

我又笑了

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5