天羅地網

標題: 一分鐘看懂中共國制造和德國制造的分别 [打印本頁]

作者: lenlan    時間: 2014-11-10 19:05
標題: 一分鐘看懂中共國制造和德國制造的分别

http://youtube.com/embed/yqoHRMX_o6I?html5=1

作者: kytsui    時間: 2014-11-10 20:23
差咁遠的?
作者: lenlan    時間: 2014-11-10 22:07
kytsui 發表於 2014-11-10 20:23
差咁遠的?

真係唔信, 一個簡單的啤令都有咁大分別.
作者: nmp    時間: 2014-11-11 19:22
中國鍊鋼技術遠遠追不上歐美,做一粒波子形物體光滑難度好Q高技術大陸邊撚度做倒
作者: hkvcdso    時間: 2014-11-11 20:34
大家都算後生?未經歷過
當年日本都行過這條路、
日本車是汽水罐做的你聽過未?得閒問下博士拉

作者: kung    時間: 2014-11-12 04:34
標題: 唔怪之得博士話香港有好多漁人

杰玛仕Gammax 一樣係大陸貨
用幾毫子个大陸啤令同幾拾元个德國啤令比?
通行都知啤令呢家嘢越重型嘅,日本同美國都冇得同德國fight,再者啤令同一size分好多級數
唔係用幾毫子个用係机械手上面吖,幾毫子个
梗係用係買餸車上面啦
中國都有出貴價D嘅啤令㗎
再者如果呢個係德國啤令條片就唔係播一分啦係播幾個鐘啦

作者: sunnysum2008    時間: 2014-11-13 13:54
架車係美國車, bumper 一般都係膠做,
唔識既嚇死, 識既笑撚死
作者: lenlan    時間: 2014-11-13 17:03

鬼唔知 杰玛仕Gammax 一樣係大陸貨咩, 唔係漁到以為人地唔知呀?漁人
作者: kung    時間: 2014-11-13 18:53
係漁到2个都係大陸啤當德國貨
作者: lenlan    時間: 2014-11-13 19:00
你以為咁講就要信, 你就真係以為人地漁啦, 漁人
作者: kytsui    時間: 2014-11-13 19:18
自以為中国最偉大可以繼續,我就學到人地那種德國力求完美的精神。
作者: lenlan    時間: 2014-11-13 19:29
kytsui 發表於 2014-11-13 19:18
自以為中国最偉大可以繼續,我就學到人地那種德國力求完美的精神。

對, 我都好想中國可以超越西方國家, 但事實未得就係未得, 點樣是非顛倒也無補於事, 不如多講下不是之處, 讓國家反省從而改進, 咁更有建設性, 總好過駝鳥政策, 誤己誤國.
作者: kung    時間: 2014-11-13 22:32
仲唔係漁人?
人哋係講德文你係講中文英文也是
所以做唔到precision machine design
要proof 就自己去買做德製robotic去
Proof
作者: lenlan    時間: 2014-11-13 22:40
你咁叻, 知少少都扮足專家, 抵你日日搵得兩餐, 人地就食足四餐, 抵你發o既, 祝你年年有漁啦.
作者: kung    時間: 2014-11-13 23:41
傻仔我梗係唔係專家啦
唔通我會話你知我做過呢行
同日本同意大利同震雄同注友
同西德有关嘅嘢会話你知?
話你知叫你哋唔好比人騙伞
关我撚事
By the way 你點知我揾2餐
我日你食一歺

作者: AuLiu    時間: 2014-11-14 13:46
如果中国制造有咁多问题,市场早已经将中国制造的东西淘汰啦。

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5