設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: CarmenNg
打印 上一主題 下一主題

雨傘: 1) 圍毆三休班警 2) 真普選新定義

1萬

論壇元老

司徒夾帶 [從黃洋達到無大會主義]

我同黃洋達,實在冇乜兩句,眼神接觸到就點個頭,不過見佢畀人放上枱咁耐人尋味(講真⋯最關注排名第1位幾時到佢?),我又講下我嘅意見:

1) 我去咗旺角最少都有十日,咁啱每次都見到佢在場,有時就見到黃毓民,行行企企,但就未見過其他政客,可能我唔認得呱⋯

2) 黃洋達同陳雲等嘅無大會主義,今次我係認⋯⋯同嘅,咁先能夠令政府要交一個全民滿意方案出嚟,因此我都想善意提醒特區政府,就算傾掂學聯,學聯叫撤退(其實佢地一早叫咗啦),公眾未必會撤退,事情唔會咁就解決。無大會主意,就係冇人可以叫撤退,又或者只有政府改變先可以令人撤退。

3) 既然黃洋達自己提倡無大會,即係搞黃洋達根本都冇用,佢唔話得事,否則自打咀巴,咁我又猜測下要做佢嘅原因,就係嚟緊政府同學聯開會,有人要為賺夠政治本錢散水戴光環作準備,而到時黃洋達條xx一定叫人留守阻頭阻勢,所以做做佢先⋯⋯

我就提提各位,今次全民運動意義係全民覺醒,去,係為咗自己嘅價值觀去,走,係因為爭取到公義而走,唔係個人崇拜,唔係朝聖,如果因為某個人叫你去就去,守就守,走就走,你根本就未進化到公民嘅地步,其實參與落去都冇乜意思,又可能香港人隻底牌就係咁。明白嘅,就請令更多人明白。

講真,假設黃洋達清場嗰個moment真係唔喺度,so what?要排第1關注嗎?你話康康同輝輝認咗一齊就話啫!

回復

金牌會員

成班on9仔醜鳩到無面見人又要做乞兒瞓街有幾柒叻
回復

金牌會員

超齡港童完全無思想又有幾鳩叻呀不知所謂唔小你都死
回復

1萬

論壇元老

【雨傘革命─旺角黑夜】
內地客火線挑釁 示威者普通話生日歌回敬

大批示威者仍然留守在近銀行中心位置。凌晨近2時,有數名報稱是內地遊客的男子,到場罵香港居民有自由卻不懂珍惜,又責罵他們是「英國狗」。示威者隨即以普通話生日歌回敬。
最後男子由警察帶離現場。
回復

金牌會員

夠胆打香港市民同警察唔敢打内地客仲好意思講出嚟有幾柒叻呀唔小你都死
回復

金牌會員

同D腦殘講都嘥鳩氣唔阻你瞓街我去飲茶食個包腦殘等派狗糧啦
回復

1萬

論壇元老

【高登仔網上吹雞 被控不誠實使用電腦】

一名網名為「李小明」的23歲男子,今晨5時52分於高登討論區開帖「今晚,警察上門刑事告我高登出post支持佔領」,指自己被科技罪案調查科拘捕,並剛完成落口供後回家。「李小明」於10月17日開帖「「周末反擊三步曲」五搶旺角,六奪龍和,日佔中環」,呼籲其他高登巴打參與佔領行動,迫使警方使用武力,並表示若未能重奪旺角,便會封鎖地鐵站出入口以癱瘓港鐵。昨晚,科技罪案調查科以有人涉嫌「有犯罪或不誠實意圖,而取用電腦」和「非法集會」拘捕。「李小明」目前獲准保釋,下月再向警方報到。

回復

金牌會員

CarmenNg 發表於 2014-10-19 10:04
不如你即刻出去旺角清場.我會比個like你. 正明你講得出做得到嗎.

唔需要理會d無意義嘅回覆.

用心分析吓, timing 就好夾, 以兩種不同形式嚟攪, 目的係攪亂正常討論區嘅運作.
你懂的.
回復

1萬

論壇元老

man6552000 發表於 2014-10-19 10:58
唔需要理會d無意義嘅回覆.

用心分析吓, timing 就好夾, 以兩種不同形式嚟攪, 目的係攪亂正常討論區嘅運 ...

多謝提醒!
回復

金牌會員

自以為是自私自利
我只信最後結果你班廢柴最終自食惡果
回復