設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 8349|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

** 欺善怕惡的魔警 !!!

1萬

論壇元老

樓主

欺善怕惡的魔警 :

你們捉拿一名手無寸鐵的示威學生 , 需要如斯陣容嗎 ??  還要用膝蓋壓著他的頸項 ??  想謀殺嗎 ??   

只見他費盡力氣地喊叫 :「阿 sir , 我抖唔到氣 !」 臉色也發紺了 .......

緝捕黑幫份子 倒不見你們如此賣力 ??  委實浪費了香港納稅人的血汗錢去養你們這班廢柴呀 !!!!!!!!!!!!!!

.

回復

1萬

論壇元老

沙發

以下為 Facebook 網友 之一部份回應 :

• Yanyan Wong 膝壓頸!!!!想殺人
    Like · Reply · 578 · 7 hours ago

• Frances Liu 警察已成了魔警,無晒人性
    Like · Reply · 20 · 7 hours ago

• Ka Man 佢吾係恐怖份子!佢只係一個小市民!
    Like · Reply · 19 · 6 hours ago

• Fancy Fan 係咪痴線嫁?而家佢犯左咩大罪要咁樣捉拿?個d 非禮打人追人斬你就護送上的士,求公義追權益你就用膝頭劈頸?學堂冇教你使用守則?太誇張啦你咁樣對佢哋!即使當時你幾情緒高漲都唔可以咁樣!唔死變殘障你好唔好過?你打果份係咩工?
    Like · Reply · 18 · 5 hours ago

• Baby Chu 幾個阿sir㩒一個人,都仲要用膝頭壓住個人條頸,有必要咩?而家啲阿sir唔再暗角打鑊,係當眾打鑊!可恥!
    Like · Reply · 18 · 5 hours ago

• Tony Lam 我對點對付示威者冇意見,因為抗爭得就應該有覺悟,不過就好唔妥d公安欺善怕惡,對黑社會成隻狗咁,對手無寸鐵既就泰臣上身,比人見倒會比人笑架
    Like · Reply · 18 · 7 hours ago

• Ada Cheung 多謝影相個位!沒得賴!舉起相機,記錄曆史!
    Like · Reply · 17 · 5 hours ago

• Feby Chan 根本係想殺人
    Like · Reply · 17 · 5 hours ago

• Claudia Chan 洗唔洗呀?!會唔會過份左。手冇寸鐵。想點呀。係咪咁樣有人工加呢?!超燥。犯咩罪要咁?!
    Like · Reply · 17 · 6 hours ago

• Rebecca Ling New Hong Kong Police Force

Like · Reply · 17 · 7 hours ago

• Boey Wong 殺人!
    Like · Reply · 36 · 7 hours ago

• K-Lun Wong 如果我地要用暴力?佢地無左命好耐…洗係到唔還手比你地打?用下腦啦撐警果班人
    Like · Reply · 16 · 4 hours ago

• Emil Kei 甘處事法,遲早錯手整死人 ~~~
    條頸好脆弱
    Like · Reply · 16 · 6 hours ago

• Crystal Cat 跪頸會斷架!!捉人唔係殺人wo!
    Like · Reply · 16 · 7 hours ago

.

回復

1萬

論壇元老

板凳

• Taktim Ho 從來無見過用呢啲招數對付金毛公仔佬!
    係咪驚金毛尋仇???
    Like · Reply · 15 · 6 hours ago

• Choco Wong 依d咪最低武力。。幾個圍一個,見人地有字頭就識做放走,免去利益衝突,反黑組你係得既。。仲黑過黑社會
    Like · Reply · 14 · 5 hours ago

• 邱世妹 執法過當吧!是要置人於死嗎
    Like · Reply · 14 · 6 hours ago

• Candy Lee 對d無武器的人要用到咁既招數?
    Like · Reply · 14 · 6 hours ago

• Florenge Leung 阿sir 過度使用暴力!用膝頭哥壓市民的頸!利普!
    Like · Reply · 14 · 7 hours ago

• 盤柏貞 對搗亂嘅反佔中人士無咁心狠手辣!
    Like · Reply · 14 · 7 hours ago · Edited

• Kwailau Fong 反佔中班友警察係截埋的士送佢地走架!
      Like · 3 · 7 hours ago

• 盤柏貞 共產黨已成功分化香港,好恐怖!咩港字派愛字頭嗰d根本就係賣港派!
      Like · 10 · 7 hours ago

• View more replies

• Write a reply...

• Man Chan 你們去傳媒呼籲教導警察,知道公民賦予 他們執法的力量,但絕不能給權貴利用這 力量來傷害,沒有還擊能力的市民,請你 們呼籲各方人仕一起呼籲,還有良知的警 察,以大台新聞記者為榜樣,一起响應向 不斷壓迫他們的高層說不,因為正是他們 躲起來扮支持警隊,實際上是不斷推他們 上極矛盾、危險的刀口上,現在除了公民 醒覺,亦要警民醒覺吧… 現在好明顯警隊彌漫著極度仇視占領者的 情緒,加上之前有七個警察或者會坐監或 者會失去工作,所以佢地暴走了,其實都 不難理解吧,因高層都承認有做心理輔 導,(你懂的)所以要快點公開呼籲市民 要手腳配備護墊保護個人安全,同埋要遣 責高層夾硬迫警員上刀口而又不肯交出誠 意解決,寸步不讓。
    Like · Reply · 15 · 7 hours ago

• Lerry Ng 咁樣對一個手無串鐵既人?係咪人黎架?
    Like · Reply · 14 · 7 hours ago

• Emily Yeung 警察好過份用腳踩學生既頭

• Venus Lam 打擊黑社會又唔見咁勇拉到打人的黑社會就放人(係人在電視都見到㗎),拍晒博頭;但示威者淨係企係度就要用4、5個警察嚟圍住示威者一個嚟粗暴襟係地下,這是什麼社會!
    Like · Reply · 13 · 6 hours ago

• Wingky Wang 有冇需要咁多個人,仲成個人挫上去。
    Like · Reply · 13 · 7 hours ago

• 黄順發 大家有眼睇,點解警察只打示威者同學生又唔見佢地打D黑社會…是否變想叫人加入黑社會就不會被打呢
    Like · Reply · 12 · about an hour ago

• Molly Lau 呢招按著大動脈,是否想殺人?
    Like · Reply · 12 · 6 hours ago

• Brian  Chow 警界失控
    Like · Reply · 12 · 7 hours ago

• Fukien Yu 成班揸住雞毛恰細路!咪攪到條彌敦道又俾佔返…越打壓咪越多人出嚟…
    Like · Reply · 11 · 7 hours ago

• Mo Míng 跪頸,係咪痴膠線,真係會搞出人命
    Like · Reply · 11 · 7 hours ago

• Li Tommy 唔怪得一場和平示威會有戰地記者採訪,香港公安好野

• Rex Fu 告警察!這是殺人行為!
    Like · Reply · 11 · 7 hours ago · Edited

• Hofu Leung 香港終於有返d識得執法既警察
    Like · Reply · 10 · 2 hours ago

• Wo Ng 警察已變成瘋狗。
    Like · Reply · 10 · 5 hours ago

• Ryan Leung 同埋有啲人就唔多撐國際標準, 但就用外國多套對付示威者既執法手段嚟比較, 美國一早開鎗啦, 德國一早打爆佢啦云云, 咁美國有真民主, 香港有未? 人哋食一舊屎, 我哋都要食一舊?乜警察打和平示威者係好事嚟, 要搵外國警察真正鎮壓不冷靜到處打爛公物既示威者比較? 係咪要好似64 事件用埋軍隊咁先好呀
    Like · Reply · 10 · 5 hours ago

• Hong Yi Connie 警察有無需要去到咁盡 痴線
    Like · Reply · 10 · 7 hours ago

• Priscilla Mok d 阿sir,madam有無後代?係咪個個都有能力移民?
    Like · Reply · 10 · 7 hours ago

• Johnny Leung 送d阿sir,madam移民去西非啦!
      Like · 1 · 6 hours ago

• Peter Ng Ebola對犬類動物無效。
      Like · 6 hours ago

• Write a reply...

• Yychang Chang 呢黑警正卜街!

• Jacky Yim 我地唔係唔需要警察
    我地需要既係有良心既警察
    唔好騎劫意思plz
    Like · Reply · 9 · 5 hours ago

• Ling Chan 有冇搞錯,成個人紮係佢條頸度,警察大唒架
    Like · Reply · 9 · 6 hours ago

• Kelvin Wu 呢啲就叫適當武力?我屌你老母呀禿鷹
    Like · Reply · 9 · 6 hours ago · Edited

• Tracy Phillips 寫殘體字那班人,用回你祖國出產的微搏吧,明知你們的祖國封閉美國出產的facebook,還敢挑戰政府,該當何罪!? 你們可能已犯了間諜 / 協助外國勢力入侵等等的罪名,回頭是岸吧! 況且facebook太有言論自由,你們會看不懂的! !
    Like · Reply · 8 · 42 minutes ago

• Yuyu Yeh 你用fb你國家允許嗎?那美國普選香港有嗎?
    Like · Reply · 8 · 53 minutes ago

• Meko Suen 很多大陸人質疑香港人;問:点解英國統治時,派港督嚟香港管治,夠冇普選啦!而家又話要普選!~答案:請睇清楚97回歸前,英國人引入民主方式統治港人,香港市民生活安定繁榮,港人彼此和睦相處!每位上任的港督也管理得很好,咁民主的社會,还要瞓街爭取普選嗎?~好啦,今日回歸之後,香港地方,香港人变成怎樣?大家心照吧!
    Like · Reply · 8 · 2 hours ago

• Meko Suen 光明磊落~
    如果9000人真係暴民,班警犬死左9 世啦
    Like · Reply · 8 · 4 hours ago

• Gwun Yum 膝頸可唔可以告佢謀殺
    我又冇見到示威者有殺人放火點解要用咁既手法
    Like · Reply · 8 · 5 hours ago

• Bonnie Yeung 講一些落井下石的說話如“抵死,打得少„等等的人都是已没有良知了。 哪怕他朝君軆也相同!
    Like · Reply · 8 · 5 hours ago

• Ho Yi Ting

Like · Reply · 8 · 6 hours ago

• Fai Chan 捉犯都無咁勤力
    Like · Reply · 9 · 6 hours ago

.

回復

1萬

論壇元老

地板

https://www.facebook.com/hk.nextmedia?fref=nf#

.

回復

金牌會員

成班廢柴抵打
回復

金牌會員

Dr.Kwok 發表於 2014-10-18 22:24
傻仔,我屌你老母,仆你個臭街!

傻仔俾差人打緊
冬慌仔你老母俾我屌緊
你個仆街衰鳩緊
回復

金牌會員

Dr.Kwok 發表於 2014-10-18 22:28

傻仔俾差人打緊
冬慌仔你老母俾我屌緊
你個仆街衰鳩緊
回復

金牌會員

Dr.Kwok 發表於 2014-10-18 22:33

反弹你老母受難
回復

金牌會員

Dr.Kwok 發表於 2014-10-18 22:34

反弹你老母受難
回復

金牌會員

Dr.Kwok 發表於 2014-10-18 22:35

反弹你老母受難
回復