設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: 容燥兒
打印 上一主題 下一主題

20190706郭信差之閒話家常:剝低幹光豬不要停❗

8萬

論壇元老

容燥兒 發表於 2019-7-6 09:17
廢政必亡。

DR.K:不會亡!
共產黨氣數仍未盡。
尙有八十年左右天下!
如果放棄馬列思想改黨國名義。例如社會黨及中華聯邦國。走黨主立憲制。
便不止八十年了。
故當務之急是提供正確資訊;
及具遠見治黨治國方案。
讓正義黨員安心做工作。
才能天下大治❗
Dr郭泐❗
回復

8萬

論壇元老

扮正義擦鞋倫,原來話人就可以,被人話就唔受得❗

回復

8萬

論壇元老

容燥兒 發表於 2019-7-6 09:18
扮正義擦鞋倫,原來話人就可以,被人話就唔受得❗

阿倫,你係共眾人物,要學中立原則,你吾要面,都為你個仔想一想,有可能令兒子
回復

8萬

論壇元老

容燥兒 發表於 2019-7-6 09:19
阿倫,你係共眾人物,要學中立原則,你吾要面,都為你個仔想一想,有可能令兒子 ...

DR.K:他們缺乏政治通識!
凡公眾人物或經商者,
不宜月旦時局。
只會有衰無好!
大家看看歐美大企業家。
是不會走出嚟評論時政。
特別在專政地區內。
這便是政治智慧!
他們不是不理。
只是運用其他渠道不公開進言。亞倫屎忽痕了

Dr郭泐
回復

8萬

論壇元老

李加乘應是江胡一脉,轉了老闆,当然闪先為上,容乜易被照X光

亞倫屎忽痕兼衰運旳開始!
回復

8萬

論壇元老

容燥兒 發表於 2019-7-6 09:20
李加乘應是江胡一脉,轉了老闆,当然闪先為上,容乜易被照X光

亞倫屎忽痕兼衰運旳開始! ...

DR.K:不會影響他的收入!
代價只是人格破產。
主子會有狗餅賞賜。
有機做尿壺或花樽擺設。
對於下九流吹唱業者來說!
可算是光宗耀祖了❗
回復

8萬

論壇元老

亞倫忽然學咗江青,我只是一條共產亞倫老狗!

DR.K:他未有資格!
性格和何家妖仔同層次。
無厘頭去爭做孔子尿片!
可算是家門不幸了。
好可憐、可笑、可惜❗
回復

8萬

論壇元老

收到,郭先生!祝您们一切都好!

DR.K:朋黨亂政!
有人想架禍習大大。
權力鬥爭好亂。

天下大事,小辈只能做好自己,祈祷和平!保重!

DR.K:説對了!
回復

8萬

論壇元老

容燥兒 發表於 2019-7-6 09:21
收到,郭先生!祝您们一切都好!

朋黨亂政!

DR.K:以上是小小對話!
看看路人乙的回應。
充滿政治智慧!
同學們要學習❗
回復

8萬

論壇元老

#我朋友係退休警司,佢極後悔去左撐警集會
<轉>
佢whatsapp 我要我幫佢出post:

我只係粗人一個,亦都本身唔諗住出聲.
但係去到依家呢一刻, 我真係覺得忍無可忍
本來我去撐警集會, 係因為我當初做警察, 仲係皇家香港警察年代
我們由俾人叫有牌爛仔, 兵即係賊, 做左好多事情, 先得到市民信心
市民先會支持我係去除暴安良. 警察係有使命感, 做好工作, 等香港可以健康發展

而靠的係些甚麼,係靠制度! 我撐警, 本來係我覺得警察係一家
退左休都應該有份責任, 保住警察的聲譽, 希望警察都知道有人支持
點知去到俾人騎劫晒, 變晒政治 Show 完全唔係咁的一回事
有啲人仲要乘機打人, 搞事, 搞到整個運動變晒質. 你估依家仲係六七十年代呀? 有晒網路, 有晒鏡頭, 甚麼都有得翻查, 騙不了人的!

依家就咩都諗住夾硬黎
警隊一向都係紀律部隊, 要聽上級命令,
但你地班高層搞到前線, 可謂雞毛鴨血,
咁多年警政發展, 警民關係, 全部一鋪散晒 !!

如果真係行得正企得正, 你李家超, 點解唔可以成立獨立調查委員會查清事實
我有信心警隊如果真係光明正大, 怕咩俾人查呢?
你唔俾人查, 點怪人地覺得你心中有鬼?
之前七警暗角, 你政府唔係都承應警隊一樣有少部份係害群之馬?
警察犯法, 最加一等! 比賊人更危險!!
樹有枯枝, 就要及早根治, 殺人警百, 唔係包庇護短, 令問題惡化!
你點對得住三萬警隊入面一直真誠真意默默耕耘為香港治安出心出力既人!!

令警隊光榮同聲譽毀於一旦! 依家搞到所有警察都要被稱呼做狗, 受盡唾罵
警察是維持治安, 除暴安良, 是對付黑社會, 是對付恐怖份子, 是對付悍匪, 我們的訓練操練是用來這樣做, 不是拎起槍, 指住年青人. 下命令的人汪定要下地獄

李家超, 我覺得你已經變晒, 唔再係警隊果時咁樣.
你依家同其他高層一齊, 將警隊切割, 令警隊所有手足一齊要揹呢隻大wok , 你都非常毒. 仲要搞到我們警總俾人圍, 開埠以黎從未試過
你升唔到處長, 轉個頭做番局長, 你唔好俾我知道你原來係想惡意報復!
我真係唔知點收科, 你唔該你快d 回頭是岸, 唔好再擺警隊上台

最後我想講我都有睇篇防暴警察的文. 拜託你們不要再幫倒忙
警察如法官所說是 well paid for it. 你有媽媽生, 其他人都有媽媽生
要問為甚麼做成這惡果, 問你們DCP, 問CP, 你問香港市民做乜鬼?
香港市民交稅, 負責俾錢, 係我地僱主
別忘記我們也是公務員, 我們牆壁的大字仍然寫住 we serve !!
不要再盲目胡說八道

我放長雙眼, 看政府警察高層還要龜縮幾耐, 等兄弟繼續去送死,
自己就繼續坐房歎冷氣開下 press conference. 離譜!
回復