天羅地網

標題: 懇切要求郭博士每星期做兩晚節目! [打印本頁]

作者: jackytam    時間: 2013-12-3 10:44
標題: 懇切要求郭博士每星期做兩晚節目!
因而家時局太快,宜每星期兩晚節目,郭博士考慮!
作者: hkkpcys    時間: 2013-12-3 11:34
個人愚見反而覺得,博士以後每兩星期開咪一次,效果更好,好似上年人網開咪次數,反而用餘下時間解答網友網上發表問題,其實由暑假開始已感覺博士見光太多,開咪話題小了,好似近期開咪時間短了,有點落雨收柴感覺,博士以上是本人愚見,
如有開罪地方,請不要見怪

作者: Quattro    時間: 2013-12-3 12:34

市場上有很多傳媒都有時事評論節目,大家慢慢去觀賞已足夠。郭先生開咪主要是批判社會上的政商勢力,不定時開咪是最合郭先生風格。

作者: jackytam    時間: 2013-12-3 13:19
Quattro 發表於 2013-12-3 12:34
市場上有很多傳媒都有時事評論節目,大家慢慢去觀賞已足夠。郭先生開咪主要是批判社會上的政商勢力,不 ...

唔係呀師兄,聽咁多節目最好最有sence都係郭博士!
作者: hkkpcys    時間: 2013-12-3 14:02
jackytam 師兄 郭博剛剛答了你同我的問題

作者: jackytam    時間: 2013-12-3 15:13
jackytam 發表於 2013-12-3 13:19
唔係呀師兄,聽咁多節目最好最有sence都係郭博士!

師弟,我都係話郭博士講得好姐,唔通你唔認同?
作者: Nelsonlai    時間: 2013-12-3 21:11
難得今生有綠可跟博士碰面,只要好好真惜,好好學習,其他一切已不重要啊!

網友這想法也非常美好,但博士曾經講過,經常見面有時反而給大家討厭感覺 。
作者: maharaja    時間: 2013-12-3 23:43
博士開咪是社會工作,視乎需要,沒有特定,博士都曾經講過。大家多些重溫節目都百聽不厭。
作者: marie    時間: 2013-12-4 01:12
support~! 每日一集都一定捧場~但願每日一集不是夢~
作者: jackytam    時間: 2013-12-4 10:38
marie 發表於 2013-12-4 01:12
support~! 每日一集都一定捧場~但願每日一集不是夢~

哇!每日一集?你仲貪心過我喎!
作者: alexwush    時間: 2013-12-4 10:54
其實要博士經常開咪都唔難,只要多發問就可,當然要言之成理,另外自已又可想一想答案,咁樣可以互相印證,如果唔同,就係學嘢嘅機會
作者: 小文    時間: 2013-12-5 13:04
hkkpcys 發表於 2013-12-3 14:02
jackytam 師兄 郭博剛剛答了你同我的問題

郭博士講得好,多d唔好咩?
作者: 小文    時間: 2013-12-6 19:03
chantaipang 發表於 2013-12-3 19:36
以往博士在酒色財氣最後一集.

突然說,有工作.

你寫咁長累唔累架?
作者: l落花風    時間: 2013-12-6 21:39
支持博士每禮拜開多次咪
作者: 道非道    時間: 2013-12-7 01:43
錄音技術問題,點解咁多敲墼雜聲?好刺耳。
作者: Hungsiuyung    時間: 2013-12-12 13:21
每星期都可以上課,好珍惜和感恩。
作者: LG13680    時間: 2013-12-12 16:44
博士本身都有其他工作, 而且開咪亦要其他人幫手(義工), 唔好要求咁多啦.  有機會學到新的和有用知識已經好好了.
作者: woorim    時間: 2013-12-13 15:32
你地要考慮博士身心健康,哈哈!佢都要適當咁休息架!唔好太勉強博士。
作者: 陳柱民    時間: 2013-12-13 19:35
博士的節目值得一再重温,不是用來聽過癮的。

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5