天羅地網

標題: 20190223郭信差之閒家常:法門無量誓願學 [打印本頁]

作者: 容燥兒    時間: 2019-2-23 16:38
標題: 20190223郭信差之閒家常:法門無量誓願學

Dr.l:印尼好多奇珍異獸!
但不敢去探索❗

作者: 容燥兒    時間: 2019-2-23 16:38

去尼泊爾,唔知以為去咗歐洲咁樣樣,點夠你哋玩呢~

作者: 容燥兒    時間: 2019-2-23 16:40

Dr.k:那些年
如果跟我去印度和巴基斯坦!
會好似去了天堂❗

作者: 容燥兒    時間: 2019-2-23 16:46

https://mp.weixin.qq.com/s/RLzvF3xteFuNNpsPkwYTQw

不止是脱光、潜规则,艺考的水究竟有多深
作者: 容燥兒    時間: 2019-2-23 16:46
Dr.k:蝗國低幹成功打造,
藝術變僞妓術!
問你服未⁉
作者: 容燥兒    時間: 2019-2-23 16:47
咁好,提早上天堂走返轉,
睇嚟唔去真係唔得喎……
作者: 容燥兒    時間: 2019-2-23 16:49

Dr.k:喜見網友追求知識。
好人好事也

作者: 容燥兒    時間: 2019-2-23 16:49
Dr.k:開示
一般人不知道"貪"的範圍。
涉及層次如此深廣。
惟在佛學中有答案。
"法門無量誓願學"
共勉❗

作者: odin    時間: 2019-2-23 18:45
對。博士果四句偈第一句。“止惡行善”。點解唔係“止貪行善”? 一個人止了“貪“仲會唔會行善? 我覺得這個問題非常學術性。值得在印度學問中深入檢查。
作者: 一境性    時間: 2019-2-23 20:24
呢個宇宙很大。唔肯接受指導的人都是內心自悲的人、唔肯接受自己的見解有錯誤。就等他們繼續盲摸摸、撞多幾世或者幾十世板自然會學精。

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5