天羅地網

標題: 瑞士空氣機 - 用後報告 [打印本頁]

作者: 郭輝    時間: 2015-7-28 10:09
標題: 瑞士空氣機 - 用後報告

小弟使用瑞士空氣機約兩月,現時家中與公司各放置了一部。當日購買主要目的只是希望改變一下這兩個地點之氣場質素及清靜一點。安置後也沒有特別在意前後分別。然而近兩星期卻無意間察覺到自己於工作上的速度及模式都有一些微細得來又顯著的改變。

小弟是從事設計工作,以往手法一向是先擬定三四個方案,再根據這些方案發展開去以尋一個最好的方案給客人﹔又或直接提供多個方案給客人選擇。但近兩三星期卻發覺,一開始接到新project時,靈感上已經會有一個頗肯定的定案,而將定案添加些細節處理,基本上已將工作接近完成得七七八八。而最奇怪的是,做出來的設計,客人大部份都欣然接受,很多時沒有多作修改便直接落order打辦。

昨日傍晚到萬福逛了一趟,巧遇郭博士,言談間提及便請教此情況究竟是由於練時空識之功、空氣機、還是心理作用能達此妙效。博士簡單表明是前兩者都能達此效果,而空氣機更能在人不自覺間,幫手消除些肉眼看不到的干擾。

及後小弟亦有幸親身試驗過另一部有附加功能的空氣機,試驗結果相當耐人尋味,有福氣之網友請自行了解一下 。

在此,真的要多謝郭博士每星期除了開咪袋錢落我地個袋之餘,亦十分感謝郭博士為大家帶來這批真正創新科技之產品 !

小貼士: 想小朋友讀書成績好的家長們,不妨買部回家,可能會有意想不到之效果。

公司放置的空氣機

公司放置的空氣機

作者: hklam007    時間: 2015-7-28 10:51

I would like to buy one after reading your comment.
How much per each one ?
How to buy it ?
Any specification and explanation of the product for us.

Thanks a lot.
作者: wai_1430    時間: 2015-7-28 12:45
想問下我呢部是否師兄個一款既加強版?

作者: 郭輝    時間: 2015-7-28 13:47
小弟購買的版本只需約三分一部 iphone 6+ 機價.

萬福有售

http://www.nbucoufal.com.hk/ENG/ENG_home_1.html
作者: wai_1430    時間: 2015-7-28 13:54
其實我個部係底蓋拆開入電時只發覺佢入面得一些簡單電路板, 唔知秘密是否在那個波波到 ~
作者: CHENGKAIFAI    時間: 2015-7-28 14:01
感謝。多一件好東西維持家中長者健康。
作者: lenlan    時間: 2015-7-29 20:57
師兄你好, 請問你說 "親身試驗過另一部有附加功能的空氣機,試驗結果相當耐人尋味", 所說的附加功能空氣機係博士做節目時常放在枱上的那部機?有bioresonance technology的那部吧?及結果耐人尋味, 小弟好奇, 請問可否分享一下. thx.
作者: 郭輝    時間: 2015-7-29 21:41
lenlan兄, 是的, 就是有圓形銀制那部。

小弟的結果並不重要, 正正類似我話唔到比你知可樂是什麼味道。 故建議親身到萬福自行體驗。
作者: hklam007    時間: 2015-7-29 21:59
問:  有效半徑是5米和25米,
       家裏房間和廳有牆身分隔,
       是否能穿過牆身?
Thanks
作者: JasperHo    時間: 2015-7-30 09:47
請問圓形銀制那部有售嗎? 價錢如何?
作者: 郭輝    時間: 2015-7-30 18:44
萬福有售,我所知仍比iphone6+便宜少許。
作者: wai_1430    時間: 2015-7-30 19:01
JasperHo 發表於 2015-7-30 09:47
請問圓形銀制那部有售嗎? 價錢如何?

其實師兄最好唔好太神化呢部空氣淨化機, 唔好諗住一擺係屋企或是工作的地方令你突然精力充沛 / 腦筋清析百倍, 我買左部波波球 + 三支腳那一款 (都唔平), 放係屋企半年,  so far 到而家沒有什麼特別感覺, 當然我因為信博士所推薦的東西, 所以心理上點都會覺得佢可能己擋格了很多對人體有害的電磁波而我並不知道呢 ~
作者: freddy    時間: 2015-8-2 21:21
我想問有邊幾個MODEL? 不同MODEL有咩分別功能, 因我是住海外, 想知道

我本人有念祝福文及間唔中飲泉水, 身體同精神真係好左好多, 但工作需要成日對電腦, 所以眼及頭在長時間用後會痛, 用試下部清新機
作者: hklam007    時間: 2015-8-2 21:44
       . .

作者: bingo23    時間: 2015-8-5 09:26
NBUCoufal
http://www.nbucoufal.com.hk/

此乃空氣淨化機公司的網址,內有產品保用證登記。

此公司亦提供其他產品,亦有聯絡電話查詢購買。
作者: bingo23    時間: 2015-8-5 09:27
郭博士的售價是惠澤我等凡夫的。
作者: Luimomon    時間: 2015-8-5 14:31
wai_1430 發表於 2015-7-30 19:01
其實師兄最好唔好太神化呢部空氣淨化機, 唔好諗住一擺係屋企或是工作的地方令你突然精力充沛 / 腦筋清析 ...

其實好難確定有無效能..
作者: sunnysum2008    時間: 2015-8-6 08:16
清新機係唔係要插電, 買回海外洗唔洗check下電壓,
我想問驅蚊器係唔係保證連甴曱都可以驅?
大隻果D好撚恐怖, 可以的話寧願唔換電話都要買

可唔可以驅埋木蝨, 前陣子有戶印度鄰居擺曬D床肉出門口曬, 曬左多好次, 應該奶左野, 係條通道度曬, 有日仲見個胖胖的印度阿姨比錢個pest control 的老墨
我依家真係好撚驚! 因為有晚係我房搵到3隻, 好餓好弱的, 搞到成晚唔敢訓, 第二日同房東一齊大掃除, 除了果3隻都冇其他,
不過前晚室友話有發現, 即晚房東又大掃除同噴防蝨水, so far 都未有大發現

同埋發現好多香港網友都有木蝨問題, 多數係同居老人和鄰居傳來的, 找pest control 都斷唔到尾,
因為多數老人家唔肯掉家俱, 尤其係佢間床, 又或者鄰居已經習慣木蝨係寵物

如果可以驅木蝨甴曱的話會很好賣, 至少公屋區每戶都需要一部

作者: sunnysum2008    時間: 2015-8-6 08:25
請問海外有冇代理?
房東話美國D驅蚊器都好流好廢,
加上美國好多家庭都養狗, 我以都有養, 陣味唔係好好聞, 又有尿味又有跳蝨
有的話我諗會先入一批, 擺amazon 賣
作者: bingo23    時間: 2015-8-6 09:23
清新機只是用筆芯乾電,唔須要插電制,筆芯乾電繼航力有1年。

海外應有代理,但價錢應不平。若你在海外,不如你做代理,我幫你在香港買貨,寄比你賣。

作者: sunnysum2008    時間: 2015-8-9 08:13
bingo23 發表於 2015-8-6 09:23
清新機只是用筆芯乾電,唔須要插電制,筆芯乾電繼航力有1年。

海外應有代理,但價錢應不平。若你在海外, ...

多謝先
不過咁做要問下郭博士先, 好似唔係幾好
問過方太太有冇海外郵寄, 原來冇,
要託親戚朋友幫您帶

作者: lenlan    時間: 2015-8-9 22:51
wai_1430 發表於 2015-7-28 12:45
想問下我呢部是否師兄個一款既加強版?

這位師兄, 你好, 我都買左這一部, 但點解你果部的藍色波好似大d咁, 另外, 說明書裡話這部機要同其他有磁性的鐵器及電器保持 1.5m 以上, 以防止這儀器的功能受干擾, 我想問是否一定達到這要求才能發揮出效果?請指教. thx.
作者: wai_1430    時間: 2015-8-11 14:04
lenlan 發表於 2015-8-9 22:51
這位師兄, 你好, 我都買左這一部, 但點解你果部的藍色波好似大d咁, 另外, 說明書裡話這部機要同其他有磁 ...

唔好意思咁耐先覆, 其實應該係拍攝角度問題令我個波波球好似大d, 至於話保持 1.5m 以上... 你唔講我都唔知 ^^", 部機我只係長攞係睡房衣櫃上面冇咩點理 ~
作者: lenlan    時間: 2015-8-11 17:47
謝謝分享, 放高一些都係好辦法, 可以跟電器離開一些.
作者: freddy    時間: 2015-8-12 21:32
hklam007 發表於 2015-8-2 21:44
. .

謝謝提供資料
作者: freddy    時間: 2015-8-15 08:27

昨晚托朋友買了

作者: freddy    時間: 2015-8-16 08:55
昨天試用了, 頭痛情況改善了及睡得較好
作者: chris99991    時間: 2015-8-26 20:23
各位大哥大姐,
部機係邊度買?
望晒個網站,得個e-mai,資料唔多,
寄信過去冇咩反應..
求幫忙~
------------------------------
新手~ 暫時咩都唔識~~
作者: hklam007    時間: 2015-8-26 22:17
地址: 九龍 尖沙咀 金巴利道 16 號 香檳大廈地下商場 9 號舖, 萬福珠寶(鄰近美麗華酒店).

電話: 2367 2630

二千多元
作者: chris99991    時間: 2015-8-30 22:27
hklam007 發表於 2015-8-26 22:17
地址: 九龍 尖沙咀 金巴利道 16 號 香檳大廈地下商場 9 號舖, 萬福珠寶(鄰近美麗華酒店).

電話: 2367 2630 ...

感謝告知
作者: animk    時間: 2015-9-1 08:32
請問這部機的有效範圍能否穿越牆壁?因為我的睡房就在我父母睡房旁邊。
作者: hklam007    時間: 2015-9-1 11:42
說明書/介紹書沒有提到可以穿越牆壁。
作者: chrisX9    時間: 2015-9-1 12:04
吾洗問呀貴啦 ..... 咁尖端高科技梗係穿牆透壁直達腦海深深處啦。    
作者: lenlan    時間: 2015-9-1 16:50
hklam007 發表於 2015-7-29 21:59
問:  有效半徑是5米和25米,
       家裏房間和廳有牆身分隔,
       是否能穿過牆身?

hklam007 師兄, 說明書裡有提及,節錄如下(25m的藍波波為例):在沒有封閉結構的地方,有效覆蓋面積達至設計最大值,即半徑約 25米的範圍。

說明書的英文節錄:In open space where there are no closed separations, the field will have reached a radius of about 25 metres.

(以下只是小弟的推測) 意思是不能穿過牆身或門,什至其他物料的東西,若果有牆身分隔,但並不是封閉的,一定要相通的,如:房門打開,就可以覆蓋到,且不限於藍波波(天線)直綫所及的地方。

希望幫到你。
作者: lenlan    時間: 2015-9-1 16:55
wai_1430 發表於 2015-7-28 13:54
其實我個部係底蓋拆開入電時只發覺佢入面得一些簡單電路板, 唔知秘密是否在那個波波到 ~ ...

藍波波只係天綫,那簡單電路板上應有至少一粒晶片吧?其中一粒晶片應該係可程式化的晶片,那條秘密的方程式應該已躺在那晶片裡,默默地工作了。
作者: lenlan    時間: 2015-9-1 17:03
animk 發表於 2015-9-1 08:32
請問這部機的有效範圍能否穿越牆壁?因為我的睡房就在我父母睡房旁邊。

師兄,請見帖 34
作者: animk    時間: 2015-9-2 01:32
lenlan 發表於 2015-9-1 17:03
師兄,請見帖 34

十分感謝
作者: lenlan    時間: 2015-9-2 03:11
animk 發表於 2015-9-2 01:32
十分感謝

不用客氣
作者: CalvinKan2013    時間: 2015-10-12 22:08
藍波波用後簡單報告
樓下裝修 , 天井非常重的氣味
房間窗戶正面著天井
裝修氣味完全無法進入房間
作者: animk    時間: 2015-10-26 15:29
透過朋友幫手買了部5米型號回美國用,明顯晚上睡房關窗關門也可以清除房間異味和人氣味,我老婆開始都不信,不過後來都同樣覺得異味消失了。把空機移走後不久,明顯氣味又出現了。
我也試過開車外出回來後把空氣機放入車房,試試清除汽車熄火後遺留下來的廢氣,但效果並不明顯,不知是否空氣機的威力不能幾小時內化解汽車廢氣。
最後問一下,是否長期放在同一位置的效果比較好?如果經常到處放,是否要經過長時間才能穩定新位置周圍的磁場呢?

謝謝郭博士造福聽眾。 兩粒電池的儀器能達到淨化效果,真是開眼界。 空氣機連運費在內也比官方價便宜許多。

作者: winghung1    時間: 2015-11-16 13:51
lenlan 發表於 2015-7-29 20:57
師兄你好, 請問你說 "親身試驗過另一部有附加功能的空氣機,試驗結果相當耐人尋味", 所說的附加功能空氣機 ...

我可以分享一下,
我同我三歲半的兒子同睡一房,而分床睡,每晚我兒子都會發開口夢把我弄醒,大概兩三次一晚,有時我醒了不能容易再入睡,但都要接受,而仔仔睡覺是睡均成張三六尺床,
後來買了這機用,放在我枕頭傍,睡眠質素明顯地好好多,後來我放在兒子枕傍,他一覺十一個鈡瞓天光,無開口夢,無成張床周圍瞓,這不是一兩天現象,而是每天都是,他沒有發開口夢,我自然也睡得很好,
以上是我用了這部機的明顯幫助。
作者: wai_1430    時間: 2015-11-25 16:45

想問一下其實部淨化機有冇方法 check 有冇壞到? 因我試過兩次部機跌過落地下, 好擔心入面呢零件會震壞,  但如只靠有冇著燈去識別有冇壞到好似唔太科學.....

作者: Quattro    時間: 2015-11-26 14:21

TO: wai_1430

郭先生交待,瑞士空氣機機身零件由嚴密特殊膠膜保護防震,所以只要盞燈著就冇問題,除非跌落水就冇解救,要番萬福至得。

作者: 大樹人    時間: 2015-11-26 17:39

小弟上個月大懞,當部迷李空氣机係玉牌。

浸咗落水,嚇到叫救命。
隔咗六七個鐘,用米袋救亡。
好彩唔死得。

點知第二次,又同樣浸咗落水。係浸咗成個鐘。都係用米袋救亡,托賴重著。

作者: wai_1430    時間: 2015-11-26 20:10
多謝博士剛在節目解答了我的疑問.
作者: lenlan    時間: 2015-11-27 19:00
winghung1 發表於 2015-11-16 13:51
我可以分享一下,
我同我三歲半的兒子同睡一房,而分床睡,每晚我兒子都會發開口夢把我弄醒,大概兩三次 ...

多謝這位師兄的詳細分享, 有很多師兄都話使用後不覺有什麼特別, 但日子久了, 才發覺身體或頭腦已不自覺的改變了, 但你的情況就好明顯.
作者: JasperHo    時間: 2016-11-19 14:21
唔知瑞士空氣機既原理同靜音機係唔係一樣呢? 入一個完全相反既電波,讓兩種電波在相遇時互相抵銷.
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%9D%9C%E9%9F%B3%E6%A9%9F

作者: yymeme345    時間: 2022-11-9 22:02

感谢分享

印刷易開業多年,除了擁有資深的設計及印刷團體外,在過往中我們亦曾與多間大大小小的
硬皮鐵圈文件夾企業及公司合作,協助他們生產出個人化、獨特的產品,更得到了一致的好評

歡迎光臨 天羅地網 (http://farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5