設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 2232|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

20191015郭信差之閒話家常:可以有理想! 但不能挑戰法律。

8萬

論壇元老

樓主

DR.K:你説怎麼辦⁉

回復

8萬

論壇元老

容燥兒 發表於 2019-10-15 18:21
「謝安琪演唱會」
女友送咗三張靚位票請我睇!
我其實唔知謝安琪係乜水? mi 和香港脫節咗幾十年,唔介 ...

DR.K:中港殘官低幹扮睇唔到。
關人隱事唱國歌。
繼續扮演愛黨呃中央❗
回復

8萬

論壇元老

地板
「謝安琪演唱會」
女友送咗三張靚位票請我睇!
我其實唔知謝安琪係乜水? mi 和香港脫節咗幾十年,唔介意接受未接觸過嘅事與「物」!今早無意間才知道謝安琪原來係姓「黃」!
mi 唔介意政見不同,眼下香港社會氣氛咁差,希望藉住演唱會放鬆下!
二來今年睇完張學友,鄭秀文,容祖兒..等演唱會,香港的舞台,燈光設計好有國際水準,值得欣賞!
點知8:30開場關燈突然全場大叫 -
「時代革命,五大訴求,缺一不可」!
我懷疑我哋係咪誤參加咗示威集會?
演唱會使唔使咁政治化?

開場氣氛陰深,呢位歌手其實把聲幾好,又靚女!但呢場演唱會今早網上話唔好睇,已有心理準備。
網上話佢完全冇唱自己嘅歌,全晚唱晒出錢籌辦呢場「演唱會」金主嘅歌!都冇乜所謂!反正兩位嘅歌我都唔識,但真係好難頂!

演唱會竟然用血腥場面演繹,直情如同近期香港街頭常出現嘅畫面,暴徒將不同政見嘅人打成血人搬咗上舞台!

睇左40分鐘心情越睇越沉重,好似去咗參加隔離「大酒店」舉行的「破地獄」儀式!

我哋三人決定即閃!真係未睇過咁恐怖嘅演唱會,今次也算是見識了!

《天佑香港》
回復

8萬

論壇元老

板凳
容燥兒 發表於 2019-10-15 15:16
可惜。十分可惜。如果這是事實,她不認識博士。十分可惜

裁判處主控官一般不是律師,好可能本身都是警察出 ...

DR.K:可以有理想!
但不能挑戰法律。
否則成本太大。
又沒有効果。
太不智了❗

回復

8萬

論壇元老

沙發
可惜。十分可惜。如果這是事實,她不認識博士。十分可惜

裁判處主控官一般不是律師,好可能本身都是警察出身,學歷不算太高
回復