設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 2716|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

精人出口,笨人出手

論壇元老

樓主
  果兩條扮港獨友仔一個斷正,睇個相成個馬騮頭咁,諗都諗到係古惑友,仲有類似牛津定劍橋收你讀個短期課程,D死鬼佬驚你唔死,另類因為搞事有獎,真係陰毒;另一個搜到直版銀紙53萬加偉哥等等,仲據說剛剛大學都好似唔知畢業未,住service apartment,講緊兩三皮一個月,又唔係自己有生意大賺之類,稍為用個腦諗吓都會問,錢從何來?佢兩個就未判,而家呢三個後生仔先判三碌。

另一邊廂,某冷貓光頭佬一句讓磚頭飛,成班友照跟。你有你讓磚頭飛,佢選完輸咗幾乎環遊世界去旅行,不知幾疏乎,而家就轉牌頭運動救港喎。呢條反白眼,耍兩片咀皮,你班友就領晒嘢。有事呀?四個大字喇,彈開D,唔識你,你有事關我叉事咩?

如是因,如是果。有去過參與暴動,自然會找數;但大好青年,比人哄兩哄,就係咁,個案底跟你一世......唯有講句,小心做人。出來社會做事,諗清諗楚至行動,唔好做笨人。呢三條友真係慘,真係以前即使行古惑,衰咗都有些少安家費幫補吓,雖然D安家費有無比人打斧頭就係另一件事。但而家搞到咁,一有事,成班所謂同路人個個時運高,同上次果個四眼仔一樣,叫天不應,叫地不聞,在另一層面睇,真係慘。

回想起王冠第六集果個瑪嘉烈公主,同佢哋一樣,比人哄兩哄,讚你兩句,再加一加同概女僧的同,就做咗笨人出手。世間太多呢種陰濕友,真係要小心,否則真係死咗都唔知點死,由頭輸到落腳。好多人都完全唔了解:苦口,其實係良藥。

回復

高級會員

沙發
可能太無聊煲得太多劇,或者戯,古惑仔電影,上腦了,自以爲人強馬壯,
蒙了面,做坏事情就抓不到,邪惡,天真,愚蠢。 現在該要醒覺了。
回復

論壇元老

板凳
Perry 發表於 2017-3-17 16:12
可能太無聊煲得太多劇,或者戯,古惑仔電影,上腦了,自以爲人強馬壯,
蒙了面,做坏事情就抓不到,邪惡, ...

如果真係睇好多戲,點可能唔睇色戒?

話說點果幾個大學生深入偽政府,比果個唔知咩主任洗腦一番。而一見事敗,個主任在戲院走先,最好閃果一個。而果五六個大學生,特別係留意一臉戇直嘅王力宏,一直信以為真,而唔係先評估形勢再伺機而動,害死自己都算,仲害死埋對佢有意嘅王佳芝。唔先考慮自己係咪有實力而能成功,最後出事,呢D可能就係保護不了別人,亦保護不了自己。

而家你睇,當日講到七情上面果個唔知咩主住,似唔似又係當日講到七情上面個冷貓光頭佬?一有事,光頭佬去旅行疏乎,遊山玩水;你有事?拿拿聲彈開啦,關我鬼事咩?咪阻住阿叔呢期運動救港。
回復