設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
返回列表 發新帖
樓主: peterau
打印 上一主題 下一主題

2015.10.28 郭博士有獎問答遊戲,考考你智慧

金牌會員

表面係綁票,實質係追債。呢條友仔玩財技係炒家,一定有好多口頭承諾無兌現,法律追吾到就要綁啦。

老美眼中只有自己,出手係南海撐場扮friend,都係為左日後東盟掘出石油會賣返比美國友好伙伴吧了。
回復

金牌會員

Q1)
黃坤刑犯是被追債。因他欠的業債太重。黃坤刑是廚房佬。

你地真係信呢個廚房佬可以炒到發達上山頂的神話嗎  ?   就係呢種神話累左好多人了 , 令佢地作惡多端 , 心存僥倖。

昨日黃坤刑令小股東滿手鮮血 , 今日咪又係要還  !   

若然未報 , 都只是時辰未到 ,世界轉快左 , 好多野 .... 即世會報 .......當真  !

禍福無門, 唯人自召,善惡之報,如影隨形。是以君子樂天知命,不怨不尤, 聿修厥德, 自求多福, 以期消滅宿業,培植來報也 .......印光法師
回復

金牌會員

Q1- 黄先生是被人追債, 因之前曾涉嫌洗黑錢及破產問題, 應有人擺放左錢在他那裡, 但被佢挪用左而之後又没有還給他人或履行私底下的承諾, 因此被人綁架。
Q2-美國選擇共產黨開重要會議時刻玩嘢, 一是眼紅剛過去習主席友好訪問英國及眼紅中國興英國的友好合作關係。二是想藉此考驗下習主席的領導能力及處理危機的能力, 藉此睇下之後與習主席的相處方式是友好平等還是分大佬與小弟的地位高低之別。
回復

金牌會員

Q1-是追債,刑犯淡定,用郵件追贖金完全唔驚黃坤家人收唔到,拖住個幾月亦唔驚警察刮到,部署咁多人都應該使唔少錢證明不是窮途末路去綁票的那種人,要求還“欠款”的短片出街,日後亦會令黃坤洗黑錢的官司更麻煩,就算今次追唔到數對方都周身蟻
回復

金牌會員

Q1)
黃坤為什麼被非法禁錮?刑犯是a)追債,還是b) 綁票?請提供理由
A1)綁票.原因是黃坤在香港涉及串謀詐騙及洗黑錢案.擺到明係洗黑錢個班人以防佢爆大獲想佢永遠消失.以免節外生支~
Q2)
美國派遣驅逐艦在南海十二海里內挑釁玩嘢,為什麼,請提供理由
A2)想重返亞洲做老大
回復

論壇元老

q1,聲東擊西之計,假綁架實避官司,香港詐騙案延期審訊,第一步成功。
q2,介入東盟中國問題,一招假道伐虢,回頭再同東盟擺着數
回復

1萬

論壇元老

Q1)黃坤為什麼被非法禁錮?刑犯是追債及 綁票. 因綁匪不懂用高科技,而債主懂.所以結盟綁架黃坤.

回復

金牌會員

有新觀點供各位參考

陸客買殼未成 冇得殺訂
2015年10月30日
【明報專訊】有一宗驚天動地的大案,有高人曾經向我指點,推測此事可能同賣殼有關。他說,對方先付了首期,點知遇上了股災,對方付不出尾數,咁梗係殺訂啦。

我說:「我都看過通告,對方已經收了一部分股票。咁都唔算完全殺訂,有番啲。」

他說:「但係買殼變咗做小股東,股價又不停跌,都大鑊啦!」

他估計是因為這個原因,所以買家要來尋仇,拿回本金。這位仁兄的說法是:「你知啦,大陸佬無殺訂呢回事家嘛,刁做唔成,咪退訂囉。」

我說:「咁遇上股災,都可以話係天災人禍,不可抗力,可以用這個理由去取消交易嘅。」

唔慣被斬倉 喊打喊殺

大家其實都係估估下,都唔知係唔係事實,我都將這個可能性告訴了傳媒,不過不知他們有沒有報道出來。誰知案件發展出來,條數居然同那批股票的買價是脗合的,我唯有佩服那位朋友是神算子托世。

我問他:「乜大陸佬無殺訂呢回事嘅咩?」

他說:「不但止無殺訂,仲連斬倉都無。我有個朋友,開股票行嘅,好幾年前,有大陸佬買嘅股票跌咗落去,咪斬佢倉囉,結果他走上來,喊打喊殺。」

我想了一想,說:「以前大陸無按倉做孖展,可能唔慣被斬倉啦,不過呢味嘢,斬斬下就慣了。」
[周顯 投資二三事]
回復