設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: peterau
打印 上一主題 下一主題

2016.3.15 郭博士通識題:美人魚收近三十億.原因何在?

8萬

論壇元老

樓主
在我而言,

有以下幾樣嘢,值得留意

1,網上偷拍版,一定要阻截。

2,要有3d,加電腦特技。高低無問題,但一定要好睇。3d戲飛貴,一張飛價,就等於兩張飛。
新年一家大小,就好襟計。如果有三個小朋友。
咁就肥過肥仔水。

3,有好強宣傳,但又唔知套戲係講咩。
其實第一次睇時,係完全無心理準備,自己睇啲咩嘢。

出黎效果,反而有驚喜。其實故仔都係陳腔濫調。
老掉牙的橋段。

但經多方面的化學作用,做到一個未知的世界觀。
呢個係意想不到。

4,睇多過一次,响強大的潮流底下,
好似無睇就唔潮,加上會有親朋戚友要求陪睇。
如有時,一套戲變咗要睇多一,兩次。

回復

8萬

論壇元老

沙發

有跟網友討論。

其論點因為是周星馳三個字關係。
第二個論點就係套戲無周星馳。

第一,個論點,
周星馳個名值呢三十一億,佢舉例話。
如果網友佢拍賭城風雲,但對外講,係周星馳作品。
都有大收的機會。

第二,換轉另一個講法,如果掛周星馳個名,
一啲周星馳味未無,睇完氣會話周星馳突破咗都未定。
(同埋周星馳唔出現戲中,係有個空位走盞,衰唔會衰佢,掂就入佢數。
長江7號時,其實佢巳經知道有此危機。)
情況如lv,Gucci一樣。佢又貴功能又差。
但佢係名牌。佢就係有咁㗎魅力响到。

而大家不約而同諗法,打大陸市場,絕不能响大陸起步,要由外面反攻入去。
最好開初啲戲,係大陸同胞,係無機會從正常渠道睇到,要左挖右挖,捐窿捐隙先睇得到。

咁就可以為以後爆到上三十億鋪路。

回復

8萬

論壇元老

板凳
講到女人呢樣呢,周星馳選女角唔知大家點睇?
呢個都係一個幾大題目。

佢揀親都唔可用好靚形容,但又唔可以話唔得?
係有一陣徐。

就如,一碗車仔面裏面的個汁一樣。
個人有個人口味,就算你唔鐘意食果種汁。
但都唔會話唔好味。

但你就肯定佢唔係食腩汁或咖哩汁。
佢係鐘意用冬菇汁去食車仔面。
係有少少怪過人咁既。

搞大賽揀女角,呢樣就有啲唔鐘意佢份人,無咩口齒。就算嬴咗,都係响套戲度做個幾秒大茄。
呢個就唔太對。至少比返10分鐘出下場。

不過佢搞啲比賽做勢,又唔可以話唔成功,
成廿萬人參賽。如果報名費有得收。
肥過肥仔。可以攞哂去一部份做制作費。
就無本生利囉。

回復

8萬

論壇元老

地板
https://youtu.be/XUvc6xUOfAg

這套是去年7月台灣上畫的印度片。
譯名我不想說。

就是一套懸疑片,未知是否印度太多風化案關係。
所以有此題材。如果大家對(暗戰)重有記憶的話。

佢就係呢種方向的戲種。
回復