設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 3259|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

20170102 郭博士:為年輕人吳秉泰打氣,徵求意見

論壇元老

樓主

這是我們贈與禮物幫他打氣的小朋友,大家認為他投身影藝圈發展有前途否⁉

博士友人:路好難行,HK揾不到$,上大陸ok

郭:最重要是拍好後無發行網絡!

我的劇本跟美國不同,全部是演譯鬥智鬥勇鬥手法技巧,俄羅斯前KGB成員會參與一起玩,因為我無時間兼找不到可信託的人去制作,擱置至今不動!

上兩個星期和徐家傑一起來接受我們禮物兼做訪問。

你安排搵人做佢經理人,他始終是香港人,無左大陸仔啲土氣及邪氣,有韓風味但多咗陽剛氣,若行運可以紅,但要防女人小人。

--/投資好少,一做到廣告代言人,起碼有五至七年光景可觀收入,搏得過!

五年之前我構想了一個跟俄羅斯合作的間諜電影劇本,主角是專解決世界性危機事件,佢有一米六兼具搏擊底子,可創造他成為東方〇〇七!

用我的方法拍攝,最多一千萬完成(俄羅斯演員及東歐工作人員工資非常低,由政府出面當一個文化輸出任務去做,更加用到很多免費的資源! 可惜找不到可信託的人去開發這樣本少利大的事業,我目的主要是透過電影渠道,帶出正確知識和理念,算是一個好的社會教育工作。

--/就算在中亞加盟共和國及東歐國家上晝,收入都不會少!

博士友人:此人有黎明之親切

回復

論壇元老

沙發

俄媒發起下任007扮演者投票 普京成第一人選

吳秉泰作為拳手外形一流,如果加上幕後制作團隊(此类題材推薦銀河映像),值得期待。

银河映像很多作品中見到佛學智慧的影子,後學揣測郭博士曾經俾過意見。如果作品面世肯定支持!

回復

8萬

論壇元老

板凳

大隻佬果套戲,最深印象。

張柏芝被人殺,關唔關日本人事。
果個場口,當時搲爆頭,以為係編劇同導演無橋。

今時今日睇返,原來係自己唔識嘢。
回復

論壇元老

地板

《神探》入面講劉青雲因為見到人心入面嘅鬼承受唔到悲劇收場也是聽完博士的開示才知道點解。另外最後換槍充分反映左人性的自私,印象深刻。
回復

論壇元老

韋家輝的確將一些不為人知的東西放入戲中,從大時代開始已經好喜歡佢嘅戲。好刻劃人性,好踏實而將好多嘢深入淺出。
回復

8萬

論壇元老

睇完呢一代占士邦話唔做。

我十幾年一套都唔睇,第一套就係呢位丹尼爾先生告別作。
回復

8萬

論壇元老

對呢套的鐵金剛評價麻麻。原因高科技嘢,欠奉。

感覺早期最佳拍檔啲科技嘢都超過佢。

可能我誤解套戲啦。

回復

8萬

論壇元老

我睇咗好耐,我都覺泰臣似個機長。

機場遇到佢,咁就發達囉。

回復

論壇元老

身型和外貌都不錯,可以一試。但欠缺知名度,若以中量級體重在高手雲集的拳擊協會拿個世界名次,好像比較難。
先從模特兒身份拍些硬照或電視廣告,再接拍具教育意義的電影又能帶出正確知識和理念,也是一個不錯的發展方向。
手指都變形,在拳擊上 下了不少苦功。繼續努力!
回復