設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 16965|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

【公告】 徵求傳銷活動資訊

管理員

樓主
市場上巧立名目的傳銷集團充斥,若有不正當的資料請帖上分享警惕。

回復

金牌會員

沙發
支持大踢爆
回復

中級會員

板凳
傳銷 + 科網概念 + 原始股投資

http://tieba.baidu.com/p/932701798
回復

論壇元老

地板
非常感謝分享啊!
回復

高級會員

其實統統傳銷活動,用找人搵錢再分佣果隻,就算產品有幾好,政府不反對經營果種,都係有問題,其他網友看法如何?
回復

高級會員

我有一單
已經報過警
不過警察證話據不足唔受理

回復

金牌會員

回復

1萬

論壇元老

湘傳銷黨逼粵漢扮被擄勒贖
溫姓男子在身上塗紅藥水,假裝被吊起受傷。(互聯網圖片)
9 Dec 2013
【太陽報】廣東韶關市溫姓男子上月前往湖南婁底,與女網友見面,豈料對方是傳銷組織成員,更踢他入會。溫將身上錢財花光後,被傳銷組織首領要求他假裝被綁架,向家人索取二萬元贖金。
據指溫為求逼真,不但主動佯裝哭腔致電父親聲稱被綁架,更在身上潑紅藥水扮血漬、假裝被吊起,拍下綁架照傳給家人。家人情急下報警求助,並將照片上傳網絡求救。傳銷組織看到網上訊息後,擔心事情鬧大,放溫回到韶關。

回復

論壇元老

支持轉發
回復

新手上路

http://bbs.shunderen.com/thread-3856863-1-3.html

之前就听过见呢间(X碧思)嘢好耐啦,由于自己无接触过觉得无咩嘢,所以都无咩点摆系心度,不过本人都系好憎呢行,全部都系传销活动,呢行仲有好多,系顺德都有好多。唔知我呢2年系唔系同直销(旧时嘅传销)比较有缘,身边有几个朋友都想呃我做,好彩我对生活嘅要求唔高,都系比较安于现状,有份收入就够了,所以对个行高收入无兴趣。
      今年10月中俾细佬连呃带求跟左距嚟香港了解距嘅生意,去到就一睇原来系X碧思,听讲好赚钱架,不过我无兴趣,因为系香港听左4个下午嘅课,一下午5好钟左右啦,系度坐住听比死更难受。系度真系见识好多架,个个都系乡下人出身,个度D成功人士都系咁出嚟架,都系一个农村仔、女因为不甘心,不满足(都系个度嘅口头禅)而创造出嚟嘅成功人士,宜家个个都买洋房买3系列汽车。系个度D产品都系法国进口架,有洋酒、红酒,香薰,仲有好多,听讲仲可以医病架,有个人医生都话无得医啦,判距死刑,得返半年命,点知做左呢行,用左唔知咩产品加香薰精油一齐用就好返哦,真系好神奇啊!个度嘅讲师仲讲出好多案例出嚟同大家分享!总之讲到个度D产品天上地下都无,只有距个度先有啦!如果想要都要成为经销商先可以买到架。(咁讲就知道咩事啦)4日就系地狱式嘅生活中度过了,啉住可以返嚟啦好开心,点知仲要返去东莞做总结哦,心啉,做总结关我鬼事咩 ,我就同细佬讲,总结唔关我事,我要返顺德啦!距就笑笑口话,听埋先啦,可以学到嘢架,一留又2日。呢2日有一日就系一对一讲课!我见到同我一齐去个D新人,有大半新人都无去,原来系筛选过,剩返睇到好有兴趣嘅先带返个窦,兴趣一半嘅,过关就叫距哋该干嘛就干嘛去,因为我系我细佬带去,因为对我无点考核就带左我入去,呢2日就开始洗闹啦,有个女人真系入魔啦,应该系距老公发觉到有嘢,所以距老公不停咁打电话叫距返去,距死都唔肯返,最后距老公用离婚嚟威胁距,距话宁愿离婚都要做呢盘生意。(个度个个嘅口吻都系一样架,个个都话系一盘生意,包括我细佬。)我都有劝过我细佬返嚟架,距话有得做哦,仲叫我埋我加入,当时我话好啊!等我返去搞掂顺德D嘢啦!其实个时系呃距架,返嚟顺德根本就无咩好搞。系东莞个度见到全部都系86-91年出世架!因为呢D人见过世面唔算多, 所以好易俾人呃,见到咁多呢无知少年,我都唔知点,距哋俾10几人洗脑,得我一个嘅力量点够啊,不过咁次最大嘅收获都成功劝退左一个少年。咁多人之中就得距问左我微信,我返嚟个晚距就开始同我倾计,我叫距返屋企,距问我点解,话产品有得做,我话唔想要朋友同学亲人你就去啦!都系拉人头做,而且都拉身边嘅熟人,事实系咁,包括距同我都系亲人拉去个度,距就系距堂大哥带去,好多都系一家亲,唔系表姐就系表哥或者姐夫妹夫兄弟姐妹。

呢间公司应该系走法律漏洞,如果唔系,系香港就唔会咁嚣张。系香港有8间公司,而且间间都话系用几多个亿买落嚟噶,距哋系咁讲,我唔敢保证真假,未得到证实。到底有咩办法先可以拉返距哋返嚟呢!个度嘅人同大家讲,呢间嘢系大陆暂时未出市面,宜家系香港咁样招商系属于铺管道嘅时候,叫大家俾心机发展自己嘅生意。话通过考核大家就可以坐享其成哦!仲有个金字塔嘅计算结果非常吸引人,特别计到3.7几亿个时,收5代人嘅钱时真系流口水,个时我心都有小小心动。

提醒下大家,如果你身边有朋友话系香港做外贸生意,或者同你讲投资少0风险,又或者话见同你咁好想想你,带你去做生意,大家千万唔好上当。因为我系个边听到距哋上班嘅人系咁对距讲架,而且对公司嘅产品都唔会讲得清晰,包括我我细佬。

在此我还希望社会人士俾个提示我,点样先可以带我细佬返,几万唔见就算了,当买个过教训。此后我都唔想再见有人跌落呢个陷阱啦!希望各界人士提醒下身边嘅人啦!
回復