設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: alexwush
打印 上一主題 下一主題

人本體就係神,是否偽命題

註冊會員

樓主
人本體就係神,5分鐘上5分鐘落,是否偽命題
人本體就係神,50分鐘上50分鐘落,是否偽命題
人本體就係神, 5個鐘上5個鐘落,是否偽命題
人本體就係神, 5天上5天落,是否偽命題
人本體就係神, 5年上5年落,是否偽命題
人本體就係神, 5十年上5十年落,是否偽命題
人本體就係神, 5佰年上5佰年落,是否偽命題
人本體就係神, 5仟年上5仟年落,是否偽命題
人本體就係神, 5萬年上5萬年落,是否偽命題
人本體就係神, 5億年上5億年落,是否偽命題
回復

註冊會員

沙發

屌真係死撚得
飲茶會提神,飲coffee會提神,[size=37.6933px]呢個神是否存有,即係being exists
唔該攞呢個神出嚟比人睇吓,是否偽命題
回復

註冊會員

板凳
靈知派成日話耶穌住在拒裡面,即係拒要有神就要耶穌住在拒裡面,呢個係拒地嘅行門。嶺南人嘅行門就係飲茶、睇大戲、過時過節拜神、.......就有神。呢D都係寫入source code入面而architecture出嚟嘅program到生活裡。亦即係行門。博士講個條友自己寫咗個願比自己又[size=36.0276px]禪院又[size=36.0276px]修行又呢又lu.自己click 死自己!
回復

註冊會員

地板

人本體係動物,冇生命得條命
動植物有生命,所以動植物有生命呢一下喺嚟修練
[size=37.6933px]人本體係自己就有生命
回復

註冊會員

(呢個唔係行門)
但又可以係行門
夠唔夠力嘅問題
有冇用[size=37.6933px]嘅問題
好唔好用[size=37.6933px]嘅問題
回復

註冊會員

踩多D慢單車囉
越慢越易Get 到
回復

註冊會員

1):因明學我呢D班數唔曉得
2):我只用原因隕石撞地球,而產生一連串現實發生事件eg.能量變化,地貌變化,空間有否變化....
人類變化,有冇死人,死幾多人點死,冇死人有冇變化?需唔需要幫忙,定係要走人!
3):原因之前嘅原因一定有,但唔一定知。也可能會有知。
4):人體同所有物去到某某energy level 已經係同一個level energy particle,都唔洗去到希格斯玻色子。
5):感覺有真有假有虛有實(簡單咁分),單戀暗戀一樣感覺有真有假有虛有實,第3身一定係感覺第身產生呢樣嘢係虛同假。如是第3者感覺就完全唔同喇!(感覺)呢樣嘢喺什麼?
6):有限制可以跳高,太空冇限制唔知可唔可以跳高
7):末知嘅世界點證實存在呀?已知空間間行已有數學,物電理實驗過仲死埋人,證完喇。
末知嘅世界係好多人唔知,唔係secret file 唔知
有file 知又唔係全知。全知嘅只有教會講嘅神。
8):喻:只見到而家的人有神的特性非全部
9):人的本體就係神,係提醒潛能,而唔係噏
10):喻:即係0勿都能做而且0勿都做到
       因:0勿都做到,果:後果自負
       因:0勿都冇做,果:後果拒負
       因:0勿都做到,果:後果拒負
       因:0勿都冇做,果:後果自負
11):小心跌落去一一上帝會唔會做一個自己搬不動嘅石頭

回復

註冊會員

有D藥方複方要落山埃
即係食山埃?是對的嗎?