設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 1882|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

劉曉波唔會為人民爭取民主,博士用因明講解

論壇元老

樓主
宗:劉曉波唔會為人民爭取民主
因:共產黨嘅土壤出唔度咁嘅人才
喻:有共產思想,就無民主,共青團
異喻:冇共產思想就有民主,如資本主義國家

回復

論壇元老

沙發

一般人嘅睇法
宗:劉曉波為人民爭取民主
因:受西方民主思想影響
喻:有民主思想就爭取民主,修改零八憲章
異喻:無民主思想唔會爭取民主,沈默是金
回復

8萬

論壇元老

板凳
Alexwush網友:

再次感謝示範,你做的題。
我也絕對同意,我都無咩要反駁的需要。
回復

8萬

論壇元老

地板
https://www.youtube.com/watch?v=iNmx4gKyPf4
(暫名)郭博士-提出立法會議員總辭及劉曉波之未紅時(2017-07-20)

翻聽郭博士對劉曉波之後的講話,感覺到天九的連環霖莊.好考技術.

回復

註冊會員

Democracy (disambiguation)包含又好撚又好埋共產思想,而唔係冇共產思想就有民主。
共產思想拉丁語:communismus即又冇民又冇主,即係唔會有人話事,冇Dept ahead冇領頭(佢自己個主義講)
事實上歷史上兩樣嘢都冇勿發生過,雖然2邊都好努力地做自己個招牌(表面)。同性婚,I S上岸,圍倒,笑死國際。
現實係人地有強子對撞器,你就尻個粮止謂sing
現實係人地有1620年五月花號(之前推到king Henry再之前推到Rome,希臘),你就尻個尻汁芡漿(之前推到孫大炮再之前最多推到五代十國),成撚日報仇就諸對家牌冧住攬炒,食碗面反碗底唔整死自己先奇,爆埋D嘢出嚟真係瓜後冇面,鬼佬知道你爆唔到,becoz 你更冇面or els~。死後自己攪到自己要石沉大海!同魔鬥會變成魔,真係要學佛計裡見魔要點做!中國祖先人最重要嘅遺產兩個字一一根基。西邊叫房角石。成撚日發春秋大夢仲係集體個隻,Carl Gustav Jung死遲一百年真係更有成就。

鬼佬講嘅Democracy係咪 = 成日講嘅民主呢兩隻字先,if yes civilian is Lord then who is奴隶 。都唔知邊條仆街翻譯呢兩隻字出嚟,推行?仆嘢就推行。不停地收緊粒鏍絲,收吓收吓會断!好撚出奇咩!攪掂core矛盾大共係高手,66—76就化解佐喇!till 死你啫又唔喺死拒。D嘢唔怕舊,最緊要work。

回復