設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
返回列表 發新帖
樓主: 容燥兒
打印 上一主題 下一主題

20180407郭博士開示:有乜奇謀妙計化解

高級會員

其他亞洲國家都係怕你中國財大氣粗,反正中國人捱得窮,有錢都係D垃圾干部,順便扮窮扮衰仔叫㗎仔返黎投資,自動自覺割個大東北比架仔係度玩,踼返個波比美國

台灣人其實好易搞,你唔搞咩一個中國聲大大,多D貿易工作往來,唔洗幾十年都自動同化啦
回復

論壇元老

若果我係共產黨呀  單方面將 澎湖馬祖 申請加入聯合國 , 咁台灣 實 鬼殺咁嘈啦 一定喊打喊殺話澎湖馬祖係台灣嘅一部分 點樣可以單獨被加入聯合國呢? 咁呢個時候 共產黨 就可以瀟瀟灑灑咁樣講話 咁台灣都係中國嘅一部分喎? 點解又可以 單獨未加入聯合國呢
回復

論壇元老

若果蔡英文政府真係同你玩大佢 支持澎湖馬祖加入聯合國咁呢個時候 共產黨 就要喺聯合國提出 澎湖馬祖 要搞獨立公投啦 已共產黨嘅財力想喺澎湖馬祖 搞種票應該唔會好難啫。 之後學反普京當年 收歸克里米亞嗰招 順勢將澎湖馬祖立日中華人民共和國。 都唔知幾安樂呀。
回復

註冊會員

自稱系世界最貧困的國家之一,然後就發窮惡。
成日話搞統戰,但成日只統戰本身無需統戰的人,而應該統戰周邊的國家卻沒有做到。美國都統戰到北約,中國統戰條毛。
回復