設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 6341|回復: 1

職業特工隊6。全面瓦解

8萬

論壇元老

http://www.17365vod.com/vod/8/9147play.html?9147-1-1
回復

8萬

論壇元老

職業特工隊.由第二集在電影院裏看,就沒有停過.每到電影院放映,都巡例捧煬.

第六集,fall out在電影院,看過了兩次,看到這網上版已經是第三次,
這個網上版本的字幕,在翻譯和出字幕的速度,比電影院的好,令我透徹的看到了錯失了的對白空漏.
但在電影院可以看到,湯哥在凯旋門外的精彩飛車場面,見識到巴黎的靚境.
或有英國大教堂上的屋頂追逐,不得不承認導演下的一番心機,
這些場面在戲院,可以表露無遺.

故事要追索返去第五集的叛逆帝國,幸好郭氏影有上載到第五集,
因為大奸角蘭恩,兩集的造形都大不同,所以我第一次來睇第六時,對這位老哥完全記不起來.

英國女特工的遭遇何其可憐,完全感受到兩面不是人的感覺,
站在那一邊也要証明自己的loyalty.所以每次見佢做的事情,無一刻係可以有自由.

湯哥小組內用的人皮面具,用到爐火純青,相信在現實世界中,可能經已運用緊.
只係你睇唔睇得出咁解.

第一次睇,最深刻印象是,湯哥的前妻在塔什米爾, 見到佢時,
問左一句,你放假呀?湯哥:唔係!黎做嘢,
當時睇到我流咗滴眼淚.

當中有句湯哥講的,中情局比人滲透咗,
我邊個都唔信.呢啲對白都出到街.
美國府政真係何其大量.

第六集的橋段寫得相當好,奈耐節奏太快,
我睇咗三次先完全消化得哂,人物當中的關係.
那個辛迪加的大頭目仍然未死,第七集相信在兩年後.
又要登上大舞台.

回復