設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 6712|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

大事大非,博士唔開咪

論壇元老

樓主
點解……
回復

論壇元老

沙發
夢里的風不停留,風裡的夢不可挽留……
回復

論壇元老

板凳
雲霓之望 發表於 2019-6-15 09:59
http://www.farflunginfo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21072&extra=page%3D1
佛言不可說

腳踏兩船既唔得罪政府又唔得罪市民,高招。
不過無骨氣
回復

論壇元老

地板
alexwush 發表於 2019-6-15 11:14
腳踏兩船既唔得罪政府又唔得罪市民,高招。
不過無骨氣

同一件事不同角度觀察看見的風景也是不同的……咩叫骨氣?博士早兩天貼話會當大大的臉說事…捉棋的都知道,沒行就唔好講……就算要出來講,不喜歡的人會話出來評論的人抽水……博士說了兩個星期一次節目,我等……出去沖第一流血叫英勇和夠雷,才算有骨氣?有勇無謀,令自己受傷等家人擔心那些好叻?上善若水任方圓……硬碰硬一定一地雞蛋殼,點樣才可以領到雞蛋裡面的蛋白變性保護好自己~撞爛個殼都不置於傷及蛋黃? 祝福文~無論順逆環境都能夠保持心靈安穩渡過……因為情緒不是解決問題的方法……
回復

論壇元老

雲霓之望 發表於 2019-6-15 11:37
同一件事不同角度觀察看見的風景也是不同的……咩叫骨氣?博士早兩天貼話會當大大的臉說事…捉棋的都知道 ...

問題已經解決咗林鄭下午開記招暫緩逃犯條例,你踎係屋企背祝福文解決問題啦。
下個禮拜開咪,有咩講呀,佢咁叻捉棋,教你馬後炮囉。
回復

論壇元老

其實早兩日閒話家常都講左局勢發展,黎緊6.16 唔知搞唔搞得成,若然成事,主題最好就係有關蛇齋餅稯嘅票源問題,導出問題根源。
對小群眾角度睇,唔理係乜野事,博士都係教緊點分析、預測和有效地處理事情。而家哩個時刻最重要係睇點樣運用有效嘅凝聚力等群眾覺知問題根源做好往後嘅事情。
回復

論壇元老

alexwush 發表於 2019-6-15 11:54
問題已經解決咗林鄭下午開記招暫緩逃犯條例,你踎係屋企背祝福文解決問題啦。
下個禮拜開咪,有咩講呀, ...

博士沒教我任何野,我高攀不起~博士都不識我這些躲在加拿大郊區種花的師奶,我聽節目學到幾多是福緣……林太宣佈暫緩,幾時重提沒有時間表~政治面前人命不值錢,不移民~被殺不知會不會是另一種方法……我從來不背不修煉祝福文,因為覺得日日誦讀是自我暗示和催眠,但是裡面我認同的觀點一定會用……不喜歡的人話出來評論是馬後炮,現在說和夠鐘做節目才講你的評價不會有大差別?我不識捉棋,但送孩子去學~沒做先說,給對手機會反敗為勝……兩個禮拜後事情的了解會不會更深入,評論會不會更客觀?情緒沖昏理智,別人說什麼也不能入耳~充耳不聞……
回復

論壇元老

chriswong 發表於 2019-6-15 19:17
其實早兩日閒話家常都講左局勢發展,黎緊6.16 唔知搞唔搞得成,若然成事,主題最好就係有關蛇齋餅稯嘅票源 ...

問你一個問題,作為一個兩邊都可以討好嘅評論員,你有冇好計?
回復

論壇元老

雲霓之望 發表於 2019-6-15 19:39
博士沒教我任何野,我高攀不起~博士都不識我這些躲在加拿大郊區種花的師奶,我聽節目學到幾多是福緣…… ...

> 因為覺得日日誦讀是自我暗示和催眠
日日誦讀是為了不斷提醒自己一些事情,及提醒自己去學習。
回復

論壇元老

alexwush 發表於 2019-6-15 22:43
問你一個問題,作為一個兩邊都可以討好嘅評論員,你有冇好計?

以旁觀者的心態去睇博士,才會覺得博士係「評論員」,這是心識反射。
回復