設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: 容燥兒
打印 上一主題 下一主題

20190701郭信差之閒話家常:配合侵哥走明棋!

8萬

論壇元老

白宮發言人在朝韓邊境上的記者打鬥中受傷
http://big5.sputniknews.cn/society/201906301028890364/

回復

論壇元老

容燥兒 發表於 2019-7-1 10:19
係咪計中計,讓美國國會通過法案禁制華為?如果係大比數通過,總統無權否決

DR.K:正是如此❗ ...

自從美府禁止國內企業向華為出口軟件及零件,消費者明顯對其手機卻步。科技顧問公司 Counterpoint Research 的研究主任 Peter Richardson 坦言:「消費者有理由質疑 —— 應否花 1,000 美元,買一部不肯定會否繼續獲得支援的手機?」當然美國仍可以撤銷禁令作為兩國貿易協議之一,所以 G20 峰會期間,兩國首腦的會面為全球焦點所在。
回復

無效樓層,該帖已經被刪除

論壇元老

Yul 發表於 2019-7-1 16:16
自從美府禁止國內企業向華為出口軟件及零件,消費者明顯對其手機卻步。科技顧問公司 Counterpoint Resear ...

華為P30 PRO 400K ISO 夜拍真係利害
見人試機, 近乎全黑環境, 影相都好似開左燈咁
雖則一般人唔會係伸手不見5指環境下影相
回復

論壇元老

楊灝貽 發表於 2019-7-2 15:17
華為P30 PRO 400K ISO 夜拍真係利害
見人試機, 近乎全黑環境, 影相都好似開左燈咁
雖則一般人唔會係伸手不 ...

有無邊部雲台相機跟這華為相機硬體配置相同的?
回復

論壇元老

陳柱民 發表於 2019-7-2 16:12
有無邊部雲台相機跟這華為相機硬體配置相同的?

唔會有
華為用RYYB sensor
size 1/1.7"
主鏡頭aperture size 3.47mm
相機唔會用咁細size
所以正常光線環境下, 影相放大同相機冇得比, 垃圾畫質

但極端伸手不見五指環境, 影到野同細節位就利害
仲咁細部機, 偷拍神器
買個靚d嘅鏡頭都一萬幾千
如果有需要淨係買佢係低光環境用, 其實又唔係好貴
回復

論壇元老

難怪先陣子老蕭趁佢低價發起團購,從外國買一批返嚟。
回復

中級會員

https://www.google.com/amp/s/www ... p%3fnews_id=1479191
: 華為P30 Pro成本曝光!美國元件                 才15個…就要1838元(T W)佔總成.                 本16.3%"Co-Engineered With Leica",7                义.  個價好抵
人: 屌應賣9千幾premium16.3%,幾萬億保貼食鳩同胞血汗錢。
: 理鳩佢一時漢奸,一時走狗,唔食對個勢              唔住。
5毛:多人買我又可以大餅掛頸
老飛:咁就證明华偽是对的
侵侵:民主就係票多話是!
bingo!!
陰質:塵歸塵土歸土,,上帝歸上帝 凱撒歸凱撒
            種豆冇西瓜 ,理鳩佢

回復

論壇元老

陳柱民 發表於 2019-7-2 18:06
難怪先陣子老蕭趁佢低價發起團購,從外國買一批返嚟。

點解SONY自己唔用最新技術, 要借華為P30PRO
之前都唔賣最新技術嘅SENSOR比NIKON

已解決, RYYB SENSOR有嚴重色準問題
唔怪得冇間用, SONY當華為同中國人係次貨垃圾堆填區
華為今次比SONY整到華容失色
唯一低光一流, 比中國人搞偷雞摸狗嘅事
回復