設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 4213|回復: 4

郭博士,大貓小姐,有關本人手背翻風落雨痛的問題

新手上路

Dr.你好:

本人有跟從博士的指引,製作了慈善箱,定期捐贈東華三院或慈善機構。
我以前因為叛逆,有幾次被爸爸打,有兩次打得特別厲害,當然是因為我年輕不懂事所至。
爸爸用木棍不斷打我,我由於性格硬頸,亦不逃不避,心想既然你打,你就打死我吧。
後來舊傷未好,爸爸又用木棍打了一次。當時16,7歲。
當下沒有什麼後患的,但隔了3,4年,我的左手手背每逢翻風落雨就會腫得很厲害,而且十分疼痛。過了一至兩星期左右就會恢復正常。
我一直以來都有聽博士的節目,有時也會尋找醫學常識,用了很多偏方,也弄不好。
我沒有恨爸爸,爸爸也沒有停過問人如何醫治,但每逢翻風落雨就疼痛令本人很困擾。

大貓小姐可不可以在節目幫本人問問郭博士可以如果醫治此症?

感激萬分!

回復

論壇元老

http://www.farflunginfo.com/foru ... =19112&fromuid=5132

http://139.162.60.118/forum.php? ... 0830&extra=page%3D4

希望以上兩則貼文能為閣下帶來啟示。

回復

8萬

論壇元老

回復

新手上路

郭博士你好,本人身在國內,有機會就會來見博士。
回復

金牌會員

我曾經有類似問題,以為係打排整傷球舊患風濕痛,後來睇脊醫先知原來條脊骨同手㬹因曾經跌親移左位,天氣變,冷縮熱漲,令到d 根位唔對,隻手痛。佢同我 pat 完幾次,移返正,以後無痛。

原來背脊骨移左位好大獲,因為係人體中柚。博士都講過,例如成日低頭攪手機會好大問題。

真係要搵博士或有料脊醫睇睇。
回復