設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: maharaja
打印 上一主題 下一主題

好人好事 -小小分享

8萬

論壇元老

Tonka 發表於 2014-11-13 23:42
張兄,希望你不要介意,我對博士嘅節目冇乜評論。只不過覺得你扮女人很有趣,所以多口講兩句啫,我並非覺 ...

如果你留到有水平架評論.我都唔會覺你低水平.
但請你唔好抽我水去鬧任何人.

請你光明正大地開帖鬧.但如果你驚唔夠人鬧的話.
你要選擇咁架方式去侮辱人的話.咁你係低水平人士.都無可厚非.
回復

中級會員

容燥兒 發表於 2014-11-14 00:05
如果你留到有水平架評論.我都唔會覺你低水平.
但請你唔好抽我水去鬧任何人.

張兄,睇黎你對我有少少誤解,我並沒有鬧任何人,相反你卻在鬧別人低水平。況且我只不過覺得你扮女人很有趣,表現十分精彩,想讚一讚你吧!你做人不必太小器。
回復

金牌會員

熊猫兄嘜容燥兒系以前位功夫仔張善昌呀?唔系嗎?
回復

金牌會員

TO: 容燥兒

千祈唔好同啲通街標屎標尿嘅動物鬧咀! 被感染到眼都黑埋就唔抵啦!  

回復

中級會員

To: 江上月

我係因為張善昌扮女人!所以幾乎要笑到標屎,還好未標出屎,但係你屈人通街標屎,實在太冇家教了,可能是伯母教你的。用三支野做相,家裡是否死了人。
回復

金牌會員

仆你個街,咁你覺得佢係張善昌,你咪add佢做friend囉。

你煩住呀叔我把托呀?賴屎動物。
我又唔係張善昌,你咁著人地係咪張善昌個相。

你鬧佢,因為你愛佢呀?標屎動物?
回復

中級會員

吳岩鷲 發表於 2014-11-14 15:11
仆你個街,咁你覺得佢係張善昌,你咪add佢做friend囉。

你煩住呀叔我把托呀?賴屎動物。

張兄,唔再鬧人啦,你 講粗口真係 No.1,多念啲祝福文啦!還有你扮女人很精彩,好野!
回復

論壇元老

郭博士一再強調習主席有正磪訊息渠道,沒被漏報歪曲香港情況,對香港市民這屬正面的話,政改方案是否意味有轉機呢?博士節目中亦沒有提及之後發展如何,彷似弦外有音..........

中紀委網站再一次有指導性文章,郭博士多次抽出重點跟網友們導讀。這樣開啟了我們多一個渠道去理解中央的方向,令香港人更直接理解國情。

孫中山先生的民主概念用於中國,原來係因為中國人無王管。這個概念從新割釋,令聽眾有嶄新思維。
原來民主是可以這樣應用,果然一件事能多種演釋。

香港團結基金,無人明白為什麼會突然出現,其目的也不清晰,具體如何幫香港無方案。見到董生馬上想起香港的97 - 03年最慘的時候,不堪回首,他真的能幫香港嗎?還有人信嗎?節目上所提出的所有社會問題,環保,醫療,房屋.....,回歸至今根本無處理過...怎樣再相信他們。郭博士罵他們,原因好簡單,成件事不用期望,其基金組織難給予市民正面形像和信心。
郭博士節目多次說炒晒所有局長級官員,實在係對無可對。問責局長之禍害之深董伯伯傑作也。

習主席喜惡形於色,實在性情中人,但梁特首也是,他每次上京或出席國際會議和在香港完全兩個樣,
大家可以留意下,很有趣。

大家有沒有發現張曉明被郭博士重量級粗口招呼完後,無晒影!哈!無可得戚了!歡迎博士繼續講粗口。
實在解恨!

郭博士到復旦大學演講時非常年青,但其演說內容和對國家的情懷和貢獻則非他年齡所相對稱,
演說回答問題充滿信心,肯定和真誠,故就算年長的能聽眾都印象深刻。

聽郭博士節目好處是可時時重覆聽不覺過時。真理,宇宙法則,人性習性心態,健康,日常生活問題,
全部世間事情重覆上演,根本沒大改變。
回復

8萬

論壇元老

今集再次看到卡德蓮娜的在愛無止境的精彩solo,

這場歌舞中.包括三種舞蹈,三種各具特色,且又存在一定難度.
要一次過跳出三種舞蹈,絕對要下一定功底和苦功.
這個真的要落足眼力欣賞.因為那種觸動人的情緒和感覺,
絕對落足心機.

另外一場,比較短的歌舞.這套電影,我沒有看過.
但單看場境,沒估錯的話.應該是西藏.
在這個天險的地方,流靈著純樸和簡約.
男主角和卡德蓮娜.載歌載舞地.

將那份,舒服和簡樸的愛,演譯得香草雪糕一般的清新.
相當不錯的推介.,反而想知道是那齣電影.
希望有機會看一次這套印度電影.
回復

論壇元老

好人好事 (人大常委是香港動亂的製造者)  - 小小分享

自梁特首上場後屢見政策失利,加上博士心系民間疾苦, 故節目內容多偏向分析政事,狠批直斷。
當然其分析中見獨到角度,相對坊間報導可說是別豎一幟。

但我本人還是喜歡聽郭博士講世界歷史,能清晰講出好複雜的背景始末,源流,不同國家人的
文化和思維模式,聽他講世史,學冷知識,一般人遺漏的,他能指出......

今次講中國人民主運動源於中國人太自由,一種社會體制,兩種極端國情下應用,
有趣得緊。宜把這段廣傳,讓更多人理解。珍貴資料。

郭博士另外精彩的,就是講佛學,永遠深入淺出,一點就明!菩薩坐姿,蓮花生淤泥等等
,都是直指人心。尤記起之前講禪門公案故事.....大菩薩幻化遊戲,等等,好精彩。希望博士
不嫌聽眾粗淺教多些!比起政治,這些更有趣!
中間南傳佛教視頻好正面,給予正信的榜樣。

講健康,講治療重勁!拍腳功,平甩功,治靜脈曲張,刮痧板,等,學到一樣受用一生,
強烈要求多講。

往昔軼事都好好聽,舊良友畫報,緬懷昔日情懷,聽著的那一刻,如至身當年浪漫,歲月流金。

嘩博士又出印度靚仔勁歌熱舞,太沸騰啦!睇到心花怒放!太靚仔啦!一級美男子!
博士睇 kk,  我睇靚仔!

回復