設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
返回列表 發新帖
樓主: samcity2003
打印 上一主題 下一主題

1340 暗地自動;

金牌會員

我有貨但很少啫6000手, 玩得輕鬆, 不用cut loss. 個人意見股票市場有上有落, 要調節吓自己心態, 不是賭博, 是投資呀, 不可以一次
過重注投資某一隻股票, 應該分散,分注投資,懂得適當時候cut loss ,止賺, 不要聴太多人意見,一切控制自己手,得失自己承擔責任, 不要懶人啦.  說句公道話,請大家不要再懶博士啦, 博士祗是提拱投資意見啫, 無叫你地去重注去買, 無攞支搶指着你地頭去買, 自己做事, 自己決定,自己負責啦, 天天嘈嘈閙閙, 真是不是做大事.
回復

高級會員

你太有錢了,當然冇所謂,但有些人只有二三十萬現金買股票,一輸就翻不了身,所以博士不應該向綱友推介啊,未必個個像你一樣
回復

中級會員

GoingUp168 發表於 2014-8-2 17:20
你太有錢了,當然冇所謂,但有些人只有二三十萬現金買股票,一輸就翻不了身,所以博士不應該向綱友推介啊, ...

不是有無錢的問題,而是點樣運用錢的問題,博士推介,有二三十萬,無人叫你訓身買架,買10分之1都唔係輸好多啊。
回復

中級會員

tom8812002h 發表於 2014-8-1 11:04
萬洲上市見真張!

萬洲國際上市喇,走勢有啲似惠生國際初初上市咁!C兄有乜高見?或者有冇乜意見想補充?
回復

中級會員

alexwong 發表於 2014-8-6 14:38
萬洲國際上市喇,走勢有啲似惠生國際初初上市咁!C兄有乜高見?或者有冇乜意見想補充? ...

C兄萬洲國際上市後,1340 D 盤又不見了,我感覺到麻麻,可能要持有一年半載!
回復