設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 6606|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

有三隻股比大家研究

金牌會員

樓主
今曰放假堅有手寫板用,有三隻股比大家研究吓-信利國際 (0732.HK)維他奶國際 (0345.HK)港通控股 (0032.HK).小弟都揸左好耐架喇!! 由於我唔糸專家,所以千奇唔好當左我介绍(要入貨之前,記住問自己攞左成人身份証未,自己付責任呀).呢三隻貨勝在一個唔該大獲野坐艇時都有息收. 多架野唔講,小小可透露,裏面有D CEO唔鐘意比人打小人(即比小股東奏).另外有隻個ceo,開股東大會大歺响自己物業開(好多上市公司老细,有黄得甘貴會展啦!!環电唔洗自己摷苛包比).記得如果買之前做左功課先!!
回復

金牌會員

沙發
c兄好多謝你的投資分享,lego版係投資專區,比多d人分享,
我地唔係淨係得博士提供的三隻股票,
回復

金牌會員

板凳
唔洗客氣!!其實博士响人網開咪年代有令外三隻提供-華潤水泥控股 (1313.HK),中國海外發展 (0688.HK),太古地產 (1972.HK).我自己簡左1972,18個幾入,收埋兩次息添.其馀兩隻就唔知喇,因為冇買冇check.
回復

金牌會員

地板
差D唔記得多谢博士!!
回復

金牌會員

linolin 感受到你既真誠,多謝提供!
回復

金牌會員

多謝你提供!
大家討論一下,如有不對請指正及勿見怪。
732認識唔深,只知同科技有關,風險就是技術變更。
345大家都好熟悉,只是一有食物安全問題就好大鑊,而且而家國內保護內資意識強,好易成為規范對象。
32無乜業務,收息就穩陣,食大茶飯就免問。
這三隻都係穩陣之選!
回復

中級會員

linolin 發表於 2014-9-7 05:42
差D唔記得多谢博士!!

梗係要多谢博士啦,博士咁小器,如果唔多谢佢,佢响節目度會鬧人多謝都冇句。
回復

金牌會員

To learngood

何以見怪呢!!多謝都尼唔切啦!!可以等大家見倒一D可能發生又要考慮嘅問題!!
732我可補充小小,而家全球唔知有幾成汽車同飛机上既LCD mon都系佢地做.响得呢D地方上用既野.要過好多安全關卡先比你用.唔系話甘易就由A公司轉B公司架!!嗱!!又話番轉頭,有好多公司业績好,個價一樣可以質得好低.
345我都預左有食物安全呢個問題.不過呢D風險一定唔多唔小有架喇.我响加拿大同美国D超市都見到有上架!!雖然國內保護內資意識強,但系佢地家族做生意觸覺好强,未有事應該聞到味走人,所以不太擔心.小弟金融海嘯時都揸住,照樣訓教.
32同意你講珐.
其實股票冇穩陣呢樣野嘅!!
回復

金牌會員

如果當年有網友跟小弟入貨玩吓,可以走緊D!!!我自己走80%包括博士介绍隻1972.唔好問点解,只是直覺!!!祝大家盆满砵满!!!如放後升爆廠,莫問候!!!
回復

論壇元老

咁佢介紹過嘅1340同其他股,又點睇呀?
回復