設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
返回列表 發新帖
樓主: 文殊之俊
打印 上一主題 下一主題

隱望的黃金白銀

金牌會員

容燥兒 發表於 2016-12-11 23:00
睇完咁多位網友的意見,

呢位天水圍教主都重未的入監倉,

我諗以現時規模,屬會律師應不止一個......

回復

論壇元老

KenFong 發表於 2016-12-12 02:31
我諗以現時規模,屬會律師應不止一個......

如果該宗教導人向善,又有號召力,又有愛心,點會周身律師?點解有咁多律師?同樣係信主,你見唔見德蘭修女周身都係律師?德蘭修女個朵夠唔夠照?
回復

金牌會員

erict 發表於 2016-12-12 13:37
  如果該宗教導人向善,又有號召力,又有愛心,點會周身律師?點解有咁多律師?同樣係信主,你見唔見德 ...

我從來無認同過此 食安會 是導人向善的會堂,他們一舉一動也受耶門人士關注,甚至要組織義工隊到其根據地,遇上迷途羔羊,則救得一個跟一個。

政治上,這是深入敵陣執行策反工作,但這是一個正面的行動。

德蘭修女去到邊到夠照,這是跨越任何宗教理念的無私大愛。
回復

8萬

論壇元老

https://youtu.be/nAh78K_hqVU

回復

8萬

論壇元老

諗起n年前啲游戲機同遊戲。

果陣時,copy啲遊戲返黎,說明書就必無。
都係靠亂咁黎試。都叫試到玩嘢。
叻啲就出街買份攻略玩下。

現今一街都攻略,咁睇下你買到邊本攻略。
好定唔好,靈定唔靈。
不過咁睇,就好多無良商人賣果份攻略,又錯又衰又亂寫又教壞人。

想玩到爆機真係要幾講褔份。

回復

論壇元老

KenFong 發表於 2016-12-12 18:26
我從來無認同過此 食安會 是導人向善的會堂,他們一舉一動也受耶門人士關注,甚至要組織義工隊到其根據地 ...

周身都係律師或保驃,得兩種:一,心存正念,但可能威脅好多人飯碗,有些人主動幫忙保護,義不容辭;有些人天天做壞事,害過好多人,心虛,古靈精怪,人哋望東佢即時望東,人哋望西佢又即時望西,或者口講正義,其實都是包裝自己的惡行,自己心知害過好多人,或者出賣過好多人,內心頂唔緊,所以時時都周身律師,甚至保驃。最慘嘅係害左人自己又唔係搵好多,真係比死更難受。

其實做後者非常ON周。當你搵到一百億,都睇怕至少要用一兩成得益請好多人為你服務,廿四小時保護。但呢D只係面果浸,佢哋心靈上日日夜夜受責備,我好懷疑佢哋係咪瞓得安穩,即使用埋睡之錦囊都一樣好難瞓得好。城中有不少例子,大陸都係,Dr又講過,做得多仆街嘢,最後都係縱情酒色,其實係麻醉自己。

我就唔識講因果,但肯定係佢哋搵完果D錢之後,大把嘢跟尾,即時現眼報,因為佢哋自己好清楚做緊咩,做過咩。一世人三分一時間瞓覺,如果瞓唔好,都幾大鑊,日日食安眠藥瞓覺?多謝喇,唔係我杯茶。
回復

金牌會員

容燥兒 發表於 2016-12-12 22:21
諗起n年前啲游戲機同遊戲。

果陣時,copy啲遊戲返黎,說明書就必無。

曲線曲線再曲線,容兄說話真係少啲精神都聽唔明。

其實我同大部份前輩一樣,想去開開眼界,探究見聞,你會話咁樣係浪費,但有些路,必需落車走走,然後再上返車,可以開得更快,如果好彩的話。
回復

金牌會員

erict 發表於 2016-12-12 23:22
  周身都係律師或保驃,得兩種:一,心存正念,但可能威脅好多人飯碗,有些人主動幫忙保護,義不容辭; ...
其實好多大人物,例如領導人、總統,商人或者國際級藝人都可能同時出現你講的前者後者兩種情況。

另外,其實就算做左好多你所謂既衰嘢,都唔一定訓得唔好的。因為他們心中只有自己,何來責備? :-)
回復

8萬

論壇元老

KenFong 發表於 2016-12-13 00:57
曲線曲線再曲線,容兄說話真係少啲精神都聽唔明。

其實我同大部份前輩一樣,想去開開眼界,探究見聞,你 ...

多謝鼓勵,亦希望我能經歷你今天所說的意境,

回復

8萬

論壇元老

KenFong 發表於 2016-12-13 01:09
其實好多大人物,例如領導人、總統,商人或者國際級藝人都可能同時出現你講的前者後者兩種情況。

另外,其 ...

想佢訓唔好,我諗响佢居所附近,

倒一渣木蝨入去,就好快一個月左右,
佢間屋就有呢班衰嘢出現.

佢好快就訓唔得唔好,唔需要良心責備,
巳經有嘢教訓佢哋呢班人
回復