設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 8607|回復: 28
打印 上一主題 下一主題

跟博士学佐两年几嘢,最后都系输佐比一个半小时

論壇元老

樓主
修习佐祝福文之后,呢两年的确对人生有好大改变!
可能有点高估佐自己,本来霖住挑战一下小弟人生最大的障碍----坐飞机!
于是年中的时候就计划一家人同女友係国庆假飞一次台湾!
点知越近出发日期,个人就越紧张同不安!个脑经常都会出现d恐怖的事!
霖住试下念多几次祝福文但是都无用!
就系琴晚临睡觉前念完祝福文之后,居然发梦都梦到飞机的事!
结果我今日起身做佐个决定,就系退我自己的机票,然后比钱父母同女朋友佢地去!
修习佐两年,最后都系输佐比那一个半小时的飞行时间

最后我想问问博士,点解我依然克服唔到对飞机的恐惧?我由细细个就开始惊,以前甚至连爸爸妈妈要搭飞机我都唔比!
喺咪同某一世发生的事情有关?点样可以完全克服呢个心理的恐惧!(真喺好乸惊)
善護念
回復

金牌會員

沙發
可能你的決定無錯呢!博士話過今年下半年少搭飛機為上策,你唔會唔記得嗎?
回復

無效樓層,該帖已經被刪除

論壇元老

地板
吳中識 發表於 2014-9-28 14:15
你好,
我有個同事都係咁, 只係無你咁嚴重.
有聽人講過, 有D人睇心理醫生, 深度催眠下, 睇番前世, 真係可以 ...

感谢中識兄意见!
林夕先生的方法就系同“自己交朋友”方法!
我是不是都会有用嚟控制情绪!
依家小弟的case唔喺情绪问题!喺心理障碍问题!
有d嘢喺自己幻想出嚟的,但是控制唔住!压力真系好大!
善護念
回復

高級會員

對, 會否你是國內朋友, 未去過國民黨的地方?
回復

1萬

論壇元老

你的徵狀,可能和前世有關吧. 信不信由你.

由靈開始 第70集 -- 賽斯資料 靈界的訊息9
-賽斯繼續講轉世資料。
-前世生活如何和今生產生連繫?
-死亡之前到下一次新生活開始的準備過程。
-在轉世之前所使用的身體就是出體時所使用的身體?

由靈開始 第71集 賽斯資料 靈界的訊息 10

-第十二章靈界的訊息,繼續討論轉世。
-究竟我地要做幾多世人?有冇規定?
-係咪今世既所有野,全部都同前世有關?
-如果時間係同時性,咁多次轉世就應該同時發生,咁點解今世又會俾前世影響?
-關於轉世既種種,賽斯繼續為大家一一說明。
https://www.youtube.com/watch?v=g2vNdNIDp8w
回復

中級會員

CarmenNg 發表於 2014-9-29 20:39
你的徵狀,可能和前世有關吧. 信不信由你.

由靈開始 第70集 -- 賽斯資料 靈界的訊息9

我勁怕昆蟲, 尤其曱由,
驚到瀨屎, 但真係唔知點解,
樓主的心情我是懂的
回復

論壇元老

吳中識 發表於 2014-9-30 13:20
我都好多野會驚, 不過至驚係我自己, 成日攪佢唔掂!

咁所有惊恐本身都系由自己产生的皆!
依家问题係点控制佢
善護念
回復