設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: CarmenNg
打印 上一主題 下一主題

雨傘: 1) 圍毆三休班警 2) 真普選新定義

1萬

論壇元老

Ca Ru Choi4小時 · 香港.

【2014-10-24 雨傘革命 佔領街道】面對反佔領者指罵仍堅持向警察訓話

http://youtu.be/p-NytVTwnn8

一位聲稱自己是退休紀律部隊人員的女士,於10月24日在旺角街頭即使面對反佔領者指罵,仍堅持向警察訓話,指公平執法是要保障每一個人的人身安全,並不是示威者的安全不需要保障,並痛心香港警隊在曾偉雄領導下,形象日益低落破壞。她又指政府「就係想搞到呢度流血,跟住搵人清場,我話畀呢個香港政府知,佢嘅奸計唔會得逞,要流血我哋都係和平理性咁被打!」。

回復

1萬

論壇元老

打記者中醫師蘇明生底已起

http://b5.secretchina.com/news/14/10/06/555758.html

相關新聞:蘋果日報曝光香港警察與黑社會合作3大證據(圖)
http://b5.secretchina.com/news/14/10/06/555758.html

Kronos Chau 廈門大學中醫學位畢業果班就係前果排香港政府唔肯承認既中醫註冊果班癈柴囉。

呢尐咁既香港人讀既大陸學位癈到無可再癈啦,肯肯定無工開既癈柴啦。......查看更多

Lisa Clockwise Can police shake hand during riot or commotions?

Betty Che 蘇明生(編號:003291) 所作的行為,於中醫專業行為上是不能接受 的,遠低於中醫針灸診治的專業水準 。

回復

1萬

論壇元老

蘋果日報

蘋果日報

更新:許鎮德回應記者提問時補充已鎖定一人涉及毆打記者。
------------------
警察公共關係科總警司許鎮德提及昨晚有記者採訪反佔中集會被打案件,強調絕不容忍暴力,必定不偏不倚調查。他又強調當時警方已第一時間到場,表示昨晚衝突拘捕1男1女,但無提及是否涉及毆打記者。
【26/10佔領最新消息:http://⋯⋯bit.ly/1rzM7Ut
【佔領現場直播】
網頁:http://umbrella.appledaily.com/
YouTube:http://goo.gl/NTjf2l
‪#‎HKClassBoycott‬ ‪#‎OccupyCentral‬ ‪#‎UmbrellaRevolution‬ ‪#‎UmbrellaMovement

回復

1萬

論壇元老

【高永文:犯法者要求警方保護要反省】

就昨晚有港台及無綫記者,在採訪藍絲帶集會時遇襲,食物及衛生局局長高永文作出回應,指新聞自由為香港的核心價值,並有信心警方會秉公辦理,但卻同時批評示威者一邊犯法,一邊要求警方保護自己要反省。

高永文表示:「無論係佔中抑或反佔中,都唔應該以雙重標準,一方面就自己犯法,另外一方面就要求警察,當然要求警察要嚴厲執法,呢個係啱嘅,但自己犯咗法,再要求警方嚴厲執法保護自己,亦都自己應該反省,係咁多。」

Takeshi Chan 好簡單嘅醫德 101 課程內容喇,就算個醫生返醫院時被個賊打劫,跟住個賊逃走受重傷,送到你面前,作為醫生,你醫唔醫吖?!除非,高永文冇修過醫德呢科?

Benny Chung 伊波拉都未搞點,就學人批評,食屎啦!31分鐘 · 讚好 · 1

Will Wu 估唔到佢都都咁低能.....12分鐘 · 讚好

回復

1萬

論壇元老

Wingo's Amazon25分鐘 · 已編輯.【舉傘勇武】

冇血性、冇良知班士佬狗渣聽住 -:「根本冇影響生~!!」
搞屎棍呃張禁,犯緊法,等入籠終身做狗渣比監頭毒打。」

⋯⋯P.S~*司機仲話:「曾載過古惑仔去旺角踩場,800蚊一個,如果拆嘢、撩事鬥非,1000蚊!唔係邊有人肯去?」

http://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20141026/101420

回復

1萬

論壇元老

阿狼爪牙內鬨 薑與煙割蓆絕交

Wingo's Amazon2小時 · 已編輯.【開傘恥笑】

〈暴力藍絲帶襲記者〉,就此事大聯盟發炎人薑茸叔嚟一招「撥亂反正」,除咗強調不容忍暴力,譴責襲擊記者嘅暴徙之外,更拒絕與任何動手衝撃的組織合作,仲首度開腔會與「藍絲帶運動」主腦「臭雞」私煙劃清界線,愛和平嘅薑茸叔今次都幾識自保噃~!!

又講番撐狗晚會結束後,「臭雞」私煙譴責暴力襲擊記者的「藍絲」暴徙,佢話:「不論立場如何,都不應使用暴力,又將暴力歸咎在場糾察不足所致。」挑!打撚完人仲諸多藉口,有好多人想毒鳩打你條臭雞一鑊,都有好多藉口~!!正一雞渣,落地獄油泡。

P.S ~ 班爪牙再為主子689添麻煩,主子定落令叫班奴才龜縮一排。而家有圖有片有真相,相信市民唔係盲掛,「但你哋為咗錢硬撐佢哋就冇嘢好講,祝你哋早D落689層地獄勞改吧~!!」

回復

1萬

論壇元老

Valiant YanJai‎笑死朕2小時 笑到抽筋

Valiant YanJai笑死朕

香港幾時有2千萬人架?
點解又有人會信架

249 個人都讚這好。

檢視另42則回應

移除
Sky Esp 希望單新聞係真
29分鐘 · 讚好 · 1

移除
Frankie Lam 可能計埋東南亞周邊國家的市民
15分鐘 · 讚好

移除
Marcus Ng 香港七百萬人,粒薑蓉自己生多一千三百萬個人出嚟?分別佢自己就係喺到勾結外國勢力la
8分鐘 · 讚好

回復

金牌會員

CarmenNg 發表於 2014-10-26 18:00
Valiant YanJai‎笑死朕2小時 笑到抽筋

佢係咪痴左 最近佢古古怪怪咁, 又常語無論次.
回復

1萬

論壇元老

lenlan 發表於 2014-10-26 18:30
佢係咪痴左 最近佢古古怪怪咁, 又常語無論次.

可能佢反佔中反到short short哋掛?  
回復

1萬

論壇元老

雨傘運動可時了,
普選知多小,
抗爭夜夜食西風,
港人不堪特首亞爺欽點中!

回復