設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 3113|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

人網太過份,政見唔同都唔使剷走酒色版!

中級會員

樓主
回復

註冊會員

沙發
已經發生左,唔好怨天尤人喇。
博士係分析大劉事件果陣講過:如果我係大劉,今次我就蝕低比你,將來扯唔扯你後腳係之後既事。
之前既節目講過:你要嬲一個人唔可以比佢知,要係佢面前笑,咁先有機會落手做想做既野。
大家心中有數就得喇。

另外,老蕭有時會歪曲他人的行為和想法來達到自己想要的效果,
亦即是以自己的意思去詮測他人的動機。
引用特權法向政府索取電視發牌相關文件,毓民的發言好明顯是講他的想法,是埋怨香港人的奈弱,同時又對現實的無可奈何。
以我了解的毓民,我不相信他有善動人衝擊立法會的動機。

其實毓民,我覺得他始終如一,只是依照佢認為正確的道路去走。
當年共產黨想用3千萬打動他投共他都不肯,更何況現在?
一來,已經六十有幾,有兒有孫,而且又不是窮到無米開飯。
而且名利之中,他可能更重視的是名,所以他更不會做一些丟面的行為。
郭博士說,毓民已經難命一條,現在更無後顧之憂。

相反,老蕭則不同,我覺得他頗為自私。
當年立會選舉,有很人因為他的關係而投入了政治。
後來他一句說不玩了,就想抽身離去,結束與這些人的關係。
回復

高級會員

板凳
反正這裡也已經成壇, 人網剷走酒色財氣, 大家就留在這裡, 不用兩邊走, 不好嗎?
回復

註冊會員

地板
Admin 話酒色財氣板區賣其他網台廣告(天羅地網?)

潛台詞是什麼?  大家諗諗

是同謎網有關
回復

論壇元老

petertoyuen 發表於 2013-11-8 19:47
已經發生左,唔好怨天尤人喇。
博士係分析大劉事件果陣講過:如果我係大劉,今次我就蝕低比你,將來扯唔扯你 ...

毓民個仔曾經俾共黨以藏毒罪扣留住喎,而家放咗未架?
回復

金牌會員

TO: JSCKYTAM

從來無剷走過,有啲人眼花花睇錯,攪笑一場,不用過度關注,對郭先生的工作絶無影響,萬事隨緣是安樂法!

回復