設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 3146|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

對答客問節目一個小小意見

註冊會員

樓主
點解呢個節目嘅錄影同收音質素都比其它網台節目差  一定唔會係財力問題
放且依家嘅錄音錄影器才根本唔貴  youtube上面連小朋友教化裝嘅節目都高清
試想想將來就算大師父唔開咪  但係load咗上網嘅節目 都永遠存在
係咪應該做得專業啲呢﹖
還有一點都好想提出 由第一次開始睇呢個節目 覺得擺個花陣 又擺2支水喺到
牆上面又放幾幅風格不拹調嘅畫   個人覺得初初大師父玩票性質  唔志在  
但係家陣真係越黎越多人睇 係咪應該有些classy會好啲呢﹖  將來百年身後都會有人睇架
純個人意見  真係希望呢個節目精益求精 長做長有  觀眾獲益良多  事實真係廣濶視野 希望大家唔好介意
(真係希望個節目有國際級水準)

回復

論壇元老

沙發
做靚埋個 marketing, 距離上市又跨進了一大步~
回復

中級會員

板凳
可能空間太大,收音是不怎麼好,之前博士說打算去老蕭那邊租個頻道,是真的嗎?
回復

註冊會員

地板
T o: chantaipang
呢個提議唔係個人喜好  因為我都係download 完轉咗 MP3聽  所以對晴仁黎講一啲影響都無

提出呢個意見主要都係因為顧及大師父身份  也許幾十年之後  呢啲資訊會成為學者對社會嘅研究資料

晴人係顧慮大師父個人聲譽 始終郭兆明個名  都應該擲地有聲  要做得有classy 先得

至於你提到廣告問題  其如網台都有商用目的  但大師父攪呢個節目唔係為咗搵錢
回復