設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 3408|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

20170723 郭博士: 庸醫害人,唔識醫話無得醫,觀人測驗

論壇元老

樓主

庸醫害人

無藥醫唔代表無得醫,
丟佢醫生老母頂帽!

凡病有九種方法可以解決,用藥只是其中一種,大家若識得此人,可叫他來見我,但只限於叫他一次,此人業障很重,心高氣傲!屬於叻唔切一族,對父母師長全無謙敬之心,係食碗底反碗面嘅類形,但為了破啲醫生招牌,可以用佢嚟做實例,
比社會大眾認識下!

佛學五明中的醫明是什麼一回事!

Dr郭謹

#####

觀人測驗

過去好事多為!
時辰已到、
唔選你選邊個⁉

涉前生相範圍!

此人習氣帶來今世、
可以找人問下佢家人同學!
他是一個不孝父母,不敬師友,自私自利目中無人的下等人!

教大家試一試,先凝神望著此人面孔七秒鐘,你會發現內心深處有一種厭惡感走出嚟!

#####

港故:曾燒炭自殺 小腦萎縮青年:我唔係廢

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0723_00822_001.html

回復

8萬

論壇元老

沙發

七秒好似郭博士係留咗手。

係一秒都唔使。就覺得佢有副囂屎相。

回復

中級會員

板凳
是有一點厭惡感。
回復

論壇元老

地板
  最近剛巧遇到一些人,跟他的說話內容及性格似乎相近。以為是一間公司打骰就不可一世,對下屬呼呼喝喝,視為下人。全公司設計類似東廠制度,又誤信小心,而小人之所以能夠得逞,在於阿頭誤信歪言。從那個公召打骰的人的面相,已可看出一二,因為對眼生喺額頭度。小弟雖非閱人無數,但以呢位老哥平時點對人,食相狼吞虎嚥,叫下屬開什麼門而當時眼前正有數人坐著,鎖匙尖銳再加上由高跌下的力度,一中招,有機會頭都穿。吳宇森的赤壁有描述周喻屬下將軍領兵有誤也包容,因為當時成千幾個精兵在校場,保住某將軍面子,這位將軍心感周喻網開一面,到日後攻魏國,竟以生命換取炸破城牆。雖非收買人心為先,但一念之變,令下屬賣命。

圖中此君若非眼睛有事,何需戴罵眼鏡?咀角向上翹,必定多言,可能係多多嘢講,識少少扮代表。一句有病就係廢人,卻未能從苦痛之中反省,從新想一想今天以這情況,何有出路?今天,有幸偶閱通勝有關營商小品,談及閑談莫說人非,我睇呢條友係屬於把口唔收一類。
回復

論壇元老

厭惡感有一點點,無因結生,總覺得上世是動物園裡的猴子。
訪問裡其實都反映出當時人的性格、行為和家庭觀。
一套一樣顏色嘅打扮,用蘋果手機,無工作能力,應該係拎津貼 (貪)
強調遺傳,轉介社工的不良少年,(嗔)
社工陪同踩單車,覺得係一件好危險嘅行為,亦都係自私表現,損人不利己。
無明,不懂因果,不懂因緣法。(痴)
真係業障重!
回復

論壇元老

容燥兒 發表於 2017-7-23 23:47
七秒好似郭博士係留咗手。

係一秒都唔使。就覺得佢有副囂屎相。

善護念
回復

金牌會員

小弟愚昧,真係唔識睇.
回復

論壇元老

以前同一位家人做睇相嘅朋友講無謂野
佢教我睇人男人係咪特別好色又有講望住照片一陣嘅感覺
除左睇外表眼袋大/鼻大/唇厚之外
望住一陣內心突然想諗咸濕野
回復