設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
返回列表 發新帖
樓主: 容燥兒
打印 上一主題 下一主題

20190811郭信差之閒話家常:暫停上街示威21天。

高級會員

請不要被內心的仇恨佔據
放棄仇恨等於放過自己

回復

論壇元老

[一念天堂 ,一念地獄.]
心好好心好好心 觀世世觀世世觀
回復

高級會員

示威者已經俾人起曬底牌依加成盤散沙,睇今晚片段似之前混入前線扮勇武既人開始退場

兩件事我一直好懷疑示威者決心,當日7月1攻佔立法院中百多人中竟然有六十人著草去台灣
明明好多次示威人數係多過對面,竟然冇人主動衝過去還拖。
今日電視機見到兩個速龍追幾百人,根本好多人係冇決心同心存僥倖冇計過自己出去都係有風險
市民睇暴力畫面已經麻木,日日咁搞開始連支持你既人反感
又唔敢一次過打鋪勁,拖到民氣冇曬,已經拉咗六七百個人
你係咪肯定抗爭基金夠找數?
之前已經好已經好多人懷疑叫人留守個d係鬼你地又咁on9
講埋不分化,依加出去示威咁大機會送頭又冇成效意見唔一致
又冇人真係夠膽升級武力,今日北角見到古惑仔就驚到取消遊行
對方知你冇料今日咪禁住你黎打
點解唔選擇停一停,停一陣冇人叫你話以後唔可以出㴝
停一停唔代表要放棄,依個世界成王敗寇,依加唔止蝕輸到俾人開曬底牌
你地就真係輸唒,如果你覺得自己搞緊革命唔該你真係問清楚自己係咪
唔怕死敢同對家死過,唔好到時個個吹水講到大一大
保護唔到自己同時仲害咗身邊人
回復

高級會員

伺尋喜樂 發表於 2019-8-11 18:18
鴻蒙呢個糸統一定死硬、三星和微連都試過開發自己的手機系統、但問題係市場上的軟件開發商都唔願意花更多的 ...

鴻蒙如果發現是 open-source Android 改良版. 就可以使用了.
回復

論壇元老

kccpac 發表於 2019-8-13 05:41
鴻蒙如果發現是 open-source Android 改良版. 就可以使用了.

鴻蒙如果搞得掂個海外巿場,咁佢應該轉行做Marketing,幫微軟推返郁個Windows Mobile系統,發過豬頭啦,仲使賣手機咩。
回復

金牌會員

一個普通的退休阿伯

kccpac 發表於 2019-8-13 05:41

之前已有一個阿里云OS,正是改頭換面的安卓,不過既然有正版安卓可以用,當然賣唔郁。

我用緊一部淘寶貨華為榮耀(非常便宜)。表面看是沒有Google的東西的,但細心看已經植入了 Google Play Service,我不需 root 機,就可以自行安裝所有需要用的 Google 嘢。

關鍵就是 Google Play Service 這個 system process。如果佢有辦法賣果時見唔到,用家好容易自行安裝,歐亞印非的窮人會樂意買。
~  不離一切事  不被諸境惑  方名自在人  ~
回復