設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 6446|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

郭博士答客問之好人好事( 有危即有機!如何面對失業困...

版主

樓主
回復

論壇元老

沙發

傻啦,今次疫情搞到冇人出街食飯,好多餐廳就原本10幾萬租變到落去兩三萬咋,仲要唔使頂手費,若果有少少本城的話,包起佢來做,而且轉做外賣,早午晚市無一不包,若果聰明啲嘅話可以做埋甜品,包你發達!

連傳單都唔需要牌, WhatsApp有一個功能每一次可以發送250個短訊,若果發出一萬個短訊,其中有30個人幫襯你,你都唔會冇生意!

就算任何技能乜都冇,只要靠一部電話,都可以發達!因為而家好多人都唔敢出街買嘢,尤其是買餸若果失業在家的師奶可以發揮買餸嘅功能的話,用電話接單專登幫人買餸,送埋上門,都一定發達。

居住方面,而家好多公司執笠三4000尺的Office好多萬幾蚊咋! 若果夾埋六七個朋友或者志同道合的人,一人都係二$3000 ,從來都冇一條法例話禁止人哋訓Office,而且可以順便成立一間公司,專登幫人收買執笠公司的舊文具舊傢俬舊電腦,有好多公司因為執笠,但業主需要公司在執笠的時候還原做清水樓,好多公司都唔肯願意花錢去佢搬走呢舊傢俬,若果你肯收幾舊水甚至乎免費幫人哋車走啲舊傢俬或者舊電腦,跟住擺番上網買,一定會發達.

就算你真係一蚊本錢都無, 連電話都無! 襯住個個人都唔敢出街, 而香港又有咁多長期病患者要去醫院攞藥, 幫佢地去醫院排隊攞藥, 順便買埋日用品, 都可以賺唔少水腳費. 我唔係吹水, 一個屋邨咁多老人家, 實有生意, 而且已經有人做緊, 勤力啲一日賺返千零絕對唔難!

仲有好多形形色色數之不盡嘅錢可以搵,全部都是合法的,希望香港人最重要不要放棄!
回復

金牌會員

板凳
我老豆呀, 退休係屋企, 幫人落投注站賣馬, 一日都執六七百啦. 香港人的揾錢智商唔會輸比一個阿伯吓嘩? 加油啦! 香港人
回復

8萬

論壇元老

地板
https://www.youtube.com/watch?v=Jlkkkl-Q1FY&feature=youtu.be
郭博士-薩古魯大師係同門,答世間問題好中肯及X你老母啦,程序公義,侮辱中國人智慧(2020-03-21)
回復

論壇元老

容燥兒 發表於 2020-3-21 13:45
https://www.youtube.com/watch?v=Jlkkkl-Q1FY&feature=youtu.be
郭博士-薩古魯大師係同門,答世間問題好中 ...

今集節目內,見博士不忍眾生受苦,竭力痛斥本港政府採取的防疫政策,是坐以待斃的消極方法,大聲疾呼需要主動出擊,防治未病,為保護全港市民的健康咆哮。

回復

金牌會員

香港人,失業唔需要驚,有冇聽過網上拜山服務啊?依家啲人周圍都唔敢去,如果開着手機視像鏡頭幫人哋拜山,每次收好平的價錢,若果買埋燒肉製品和燒衣就另外加錢,包你發達!但係呢盤生意一定要和現有的南嘸佬和令堂合作,如果唔係都俾人篤背脊都會死!加油啊香港人!
回復

8萬

論壇元老

https://www.youtube.com/watch?v=jh4pELxziG8&feature=youtu.be
郭博士-『真實』的威力,詳談出任蒙古領事之緣起、往事分享及點解蒙古人一上到馬,就唔可以落馬?(2020-3-20)
回復

8萬

論壇元老

在 YouTube 上觀看「郭博士-亂世瘋情,.太平盛世,個個講嘢好X叻及有危即有機!如何面對失業困難局面!」
https://youtu.be/4gTDnGlviUo

回復

論壇元老

今次全球肺炎疫症的醒悟 :  群魔亂舞,世人絕對不能夠袖手旁觀而獨善其身,必須同心合力,護持正法,災難才不會降臨在大家的頭上。否則苟且偷生,只有生不如死。
回復

8萬

論壇元老

https://www.youtube.com/watch?v=gojcMMywofc&feature=youtu.be
郭博士-治天下要靠學識、智慧、道德力量及國民黨時代.大軍閥,''雀仔食餅''(2020-03-20)
回復