設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 11099|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

回應 [集中討論] 惠生國際 makeey222

金牌會員

樓主

郭博士都攞咗二百萬股, 大概賬面計落虧損咗60萬以上, 關誠信义事咩!買股票哽係長線投資, 同賭馬性質唔同, 況且博士已多次講過話要有全軍盡墨心態先好學人去投資, 而家間公司總經營噉, 無宣佈執笠同清盤, 就係處瓜瓜吵, 眨畀人譏笑, 如果借埋錢買就抵X死。

回復

金牌會員

沙發
Dr 一早講過係佢自己買的,吾係個會買嘅.我明白.
佢仲強調有30%回報就要走啦, 所以是不應睇長線的.
Dr 講的......受教    望各C Hing保重
回復

中級會員

板凳
你咁講,係迷如果佢宣佈執笠同清盤, 就可以老馮係處瓜瓜吵?
回復

金牌會員

地板
你咁講,係迷如果佢宣佈執笠同清盤, 就可以老馮係處瓜瓜吵?

唔係, 總有 全軍盡默 果句呀其實
回復

註冊會員

請江上月請勿見怪,若本人真有冒犯博士之處,我甘願認錯,因為我寧願選擇是誤會博士,總好過事情是真的.問題已不在輸贏.希望江上月清楚知道我都是一宜從酒色財氣節目開始,對博士淵博見識,超出知識範疇以外智慧敬意折服,而更為欣賞博士地方是修養方面比一般勢利市井富豪多了一份人情,無私奉獻帶給大家常識等,不會隨俗而流,而人云亦云,什至我在博士身上吸收了不同知識,智慧,學問和做人處世之道.但上集在節目裡這種回應態度,出爾反爾推翻早前言論,確實已令部份有心人感到奇怪,同以往認識博士有很大出入,令我一直尊敬愛戴博士部份人感到痛心.所以望江上月不要胡亂猜測本人是惡意批評博士.
回復

論壇元老

以我瞭解1)2.3以內博士叫我哋入貨,風險自已諗,2,跌落1.9-2.05博士有追貨,3,有幾集冇題過隻嘢靜觀其變,但有話暫時離手,即表示冇再追1340。4,今隻博士再講以1396,154所賺嘅錢入貨,就算輸只不過係贏少d,另外佢警告盲目再溝貨者,但博士一再申明仲持有1340,我睇唔度有誠信問題。好早期博士已講明保本第一,每次用上次所賺70%再投資
回復

論壇元老

吾人心得作任何投資都以「保本第一」為原則,贏多少都是嬴。投資是生命終點前的長跑,故盡量將每次收益 70% 放在下次投資上出擊,否則難見成果。若每年選中數隻上市股票是最理想,緊記最後勝利者是最有耐力的人。
回復

金牌會員

我暫時未聽過有人講某股票 一定升 一定唔會跌
有的話條友係on9 信的話係死on9

少勞多得屌到九十九
回復

無效樓層,該帖已經被刪除

論壇元老

大家好小提到 1340之後還介紹過兩股票 ,先介紹 3636 ;提示說:挂牌當日賺XX%就走,而後者股票提示:有古惑 ,挂牌當日無論升跌都要走曬 ! 兩股共通點是未上市介紹 ,但 1340是上市前後都有推介及作提示。
回復