設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 6944|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

-----------------------------------

金牌會員

樓主

-----------------------------------------
回復

1萬

論壇元老

沙發

謝謝 lenlan 的詳細報導 :

「............. 當時防暴隊主要聚集在演藝學院一帶。但該知情人士稱,這批防暴隊已經配備殺人武器,包括雷明登870霰彈槍,以及美軍的M16步槍,「都是真槍實彈,上了膛可以殺人的,而且殺傷力很大。

網上資料顯示,雷明登870霰彈槍可以發射致命的散彈,而且火力大,殺傷面寬,被擊中的物體像蜂窩狀;M16步槍子彈射速可高達每秒1,200米,是極其危險的致命武器,而且其子彈的設計,可打入人體後翻滾,造成更大創傷 ............. 」

===================================

OMG !  689 真係好心狠手辣 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.

回復

1萬

論壇元老

板凳
多謝分享!

在9月28日晚知道警方有可能開槍,便急忙在facebook上叫那些抗爭者離開,但事後無事發生,有些人更以為我散播假消息. 真激氣呀!

現有此文,正明當時確實危險. 不是我危言聳聽.
回復

金牌會員

地板
《MJ13》-EP112- 又到爆料時間 討論區
轉自高登
http://forum7.hkgolden.com/view.aspx?type=CA&message=5449137

政界中人: 2014年10月20日決定香港生死存亡
https://www.youtube.com/watch?v=OofLZpWfd-Y

主持:卓飛
嘉賓:Feel
助手:唐堂
10月17日星期五晚上十時至十二時
http://www.mj13show.com
呢個陣容當然冇Phone-in時間啦
回復

金牌會員

CarmenNg 發表於 2014-10-18 07:42
多謝分享!

在9月28日晚知道警方有可能開槍,便急忙在facebook上叫那些抗爭者離開,但事後無事發生,有些人 ...

係呀, 我當晚在謎米post叫人小心, 仲未證實係真定假, 已經比人用粗口罵到飛起, 但佢地台有位成員(唔記得叫咩名)好似話證實係有開過槍咁講.
回復

1萬

論壇元老

lenlan 發表於 2014-10-18 13:56
係呀, 我當晚在謎米post叫人小心, 仲未證實係真定假, 已經比人用粗口罵到飛起, 但佢地台有位成員(唔記得 ...

最近也有轉載你的文章給他們看,他們都有很多人比like.   
回復

金牌會員

lenlan 發表於 2014-10-18 13:52
原來你都有聽

我好八掛,都會聽吓唔同嘅嘢.
回復

金牌會員

CarmenNg 發表於 2014-10-18 18:14
最近也有轉載你的文章給他們看,他們都有很多人比like.

thanks thanks
回復

註冊會員

其實系咩人,點解可以甘肯定,無外國勢力在後面?
所謂美國的NGO,不代表美國那麼代表咩?
又當然,佢講得好清楚,國內有一些代表團體,代表共產黨利益。
南無大聖不動明王
回復

註冊會員

lenlan 發表於 2014-10-19 02:03
佢在台灣軍工電腦公司工作的, 識得北京的知情人仕及公仔會的人, 但佢唔係公仔會會員. ...

多謝指教。
南無大聖不動明王
回復